Ето защо домът изглежда мръсен дори след почистване

5019
Ето защо домът изглежда мръсен дори след почистване
Снимка: iStock/Guliver

В някои жилища е трудно да се постигне някакъв видим ред, въпреки редовното почистване. Защо се случва това? Има поне 4 основни причини за тази зрителната бъркотия.

1. Неоправено легло

Оказва се, че бъркотията в леглото автоматично създава бъркотия в главата. Постарайте се да не забравяте да оправяте леглото си сутрин и го правете старателно. Оформете възглавниците, изпънете чаршафите, покрийте леглото с одеяло или завивка. Кокетното легло кара спалнята да изглежда по-чиста. Психолозите казват, че подреденото легло прави човек малко по-щастлив.

5 неща, които трябва да изхвърлим, за да се чувстваме добре вкъщи

Хаосът у дома може да ни накара да се почувстваме затрупани и дори безпомощни. А ако имаме твърде много вещи, дори и да отделяме време ...

КАК СЕ ЧИСТИ ДИВАН ОТ ИЗКУСТВЕНА КОЖА

2. Неправилно подреждане на нещата в коридора

Коридорът е лицето на апартамента, от тук започва настроението на къщата, нейният образ. И въпросът не е във впечатлението, създадено върху другите, а в ефекта на реда. Неправилната организация на нещата в коридора може да направи дома визуално разхвърлян и небрежен. Проверете колко обувки имате до вратата и помислете дали това е толкова необходимо. Не само обувките, но и шапките, ръкавиците, ключовете и други малки неща трябва да имат собствено място за съхранение. В противен случай ще бъде почти невъзможно да се постигне някакъв ред.

Осигурете си комфорт като започнете с подреждането на обувките. Намерете място за тях в кутии за обувки или в шкафове. На прага трябва да са само тези обувки, с които ще излезете или току-що сте си дошли. Имайте навика да миете редовно обувките си и веднага да ги поставяте на място, това ще ви спести редица проблеми. Шапки и други аксесоари трябва да се държат на рафт в килера ви. Купете закачалка за ключове и малки неща, вземете рафт за чанти в килера.

Как да чистите подовите настилки със средства от кухненския шкаф

Разнообразието от подови настилки в домовете ни е пословично. Дори в рамките на една стая може да имаме няколко различни настилки. Съвс...

3. Мръсни прозорци

Прозорците не се мият толкова често, колкото всичко останало в дома. Освен това някои домакини мият стъклата веднъж или два пъти годишно. Спомнете си чувството на радост и свежест след измиване на прозорците през пролетта, когато стъклата блестят и не пречат на слънчевата светлина. Имайте навика да миете стъклата си по-често, поне през топлите месеци. Не забравяйте да изплакнете рамките, перваза на прозореца - там се натрупва много прах и мръсотия. Миенето на прозорци поне веднъж в месеца или на два месеца ще ви позволи да постигнете визуален ред и чистота.

4. Безпорядък по рафтовете

Редовното бърсане на рафтовете е добра идея, но ако по тях цари бъркотия, чистотата няма да помогне. Хаос на рафтовете, много дребни предмети създават усещане за безпорядък. Дори ако нещата поотделно са добри, те може да не са в хармоничен ансамбъл. Анализирайте състоянието на рафтовете, премахнете всички ненужни неща, вземете рамки, фигурки, така че да се допълват. Повечето от дребните предмети могат да се съхраняват в кутии в шкафовете. Поставете малките неща на видно място, като използвате прости техники за проектиране: огледално, симетрично, диагонално, вертикално и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com