Фикусът не е просто цвете! Той може да лекува болести

8404
Фикусът не е просто цвете! Той може да лекува болести
Снимка: iStock/Guliver

Може би не подозирате за лечебните свойства на вашия фикус. Той не е просто цвете! Фикусът е растение с изключителни качества, които не само ще внесат уют в дома ви, но и ще осигурят далеч по-здравословна среда за живот в него. Той може да филтрира въздуха, като поема вредните вещества от него.

В древни времена са смятали, че фикусът може да пречиства от негативна енергия и да привлича късмет в дома. Интересен факт обаче, че това красиво цвете има широко приложение в медицината. То може да се използва за лекуването на най-различни заболявания - от настинка до хемероиди!

Махнете тези цветя от дома си!

Това са цветя, които според някои вярвания може да допринесат за неприятности в личния ни живот.  Тези цветя имат адски силна нег...

Днес ще ви споделим някои рецепти, които може да пробвате във вкъщи и да се възползвате от лечебните свойства на вашия фикус!

При болка в ставите

Фикусът може да облекчи до голяма степен болката в ставите. За целта ще ви е нужно едно листо от него и около 100 мл водка. Листото ще трябва да го смелите. Към получената смес добавете водката и поставите в затворен съд. Съхранявайте сместа на тъмно и хладно място в продължение на 2 седмици.

След като изтече този период, изцедете сместа през тензух и я съхранявайте в тъмна стъклена бутилка. В продължение на 5 до 7 дни трябва да правите горещи вани, след което да масажирате болните стави с разтвора от фикус и водка. Завийте ставите за около 30-60 минути с вълнен шал.

Символика на цветята – какво ти казва с букета, който ти подари?

Наближава Свети Валентин. Един чудесен празник, в който освен подарък поднесен по романтичен начин, ще получите със сигурност и красив ...

При простуда и кашлица

Чували ли сте за чай от фикус? Навярно не. Спокойно, няма да го пиете! В съд с вода сварете около чаша - чаша и половина вода. Поставете листо фикус в него за 2-4 минутки докато омекне. След което изсипете течността и обилно намажете листото с мед. Поставете го върху гърдите си и го увийте с бинт или памучен плат. Тази процедура се прави вечер и на сутринта компресът се маха. Може да го правите докато се възстановите.

При зъбобол

Зъбоболът може да бъде много мъчителен. Ако лекарствата не помагат или не желаете да приемате медикаменти, за да облекчите болките, може да пробвате тази смес от фикус и спирт. Ще ви бъде нужна около 50мл сок от фикус и 100мл чист спирт. Смесете двете течности и ги оставете да престоят за 48 часа на тъмно място. Върху парче памук изсипете малко от получената смес и нанесете за малко върху зъбът, който ви причинява болка. Изплакнете добре. Може да се жабурите с чай от лайка.

Какво цвете си според зодията

Докато повечето хора знаят кои са най-характерните черти за тях според зодиака, какво харесват, какво не харесват, дори кои числа им но...

ВАЖНО: Преди да използвате някоя от посочените рецепти се консултирайте с лекар от традиционната медицина. Лечението с фикус не е подходящо за бременни жени и деца. Хората, които имат сърдечни проблеми също не трябва да го използват като лечебно средство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?
Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Ако често страдате от подпухнали очи и тъмни кръгове под очите, вероятно се чудите защо се случва това. Може да има много причини за това: ·        ...