Грешките, които костват живота на вашия хладилник

6774
Грешките, които костват живота на вашия хладилник
Снимка: iStock/Guliver

Не почиствате вътрешната механика

Ако дренажът за размразяване е запушен с отломки или замръзнал, водата, която капе от намотките, ще прелее дренажното корито и ще капе в дъното на хладилника ви. Това не само може да претовари хладилника ви, което води до по-кратък живот, но също така може потенциално да доведе до изтичане на вода от хладилника/фризера по целия под на вашата кухня. Изтичането на вода определено е знак, че трябва да прегледате всеки уред – това също е симптом на някои от начините, по които съкращавате живота на вашата пералня и сушилня.

Защо виждаме малко неща в магазините, които НЕ са в хладилника?

В Америка по-голямата част от млякото се охлажда, докато в Европа свободно можем да открием по щандовете такова, което не се държи в хл...

Не почиствате самия хладилник

Освен отломки, хранителни продукти, лепкави разливи и по-често срещани проблеми с храната, които остават твърде дълго върху уплътнението на вратата на хладилника, могат да разкъсат или счупят уплътнението на вратата на хладилника, което може да причини теч, от който студеният въздух ще излезе извън него. За да поддържате хладилника си във форма и да работи дълго време, не забравяйте да бършете често краищата на вратите. Докато бършете хладилника си, проверете дали сте организирали рафтовете на хладилника си по правилния начин, за да поддържате съставките свежи и да избегнете хранително отравяне.

НЕ слагайте ТЕЗИ храни в хладилник

Прекалено пълен е

Всички сме играли игри на тетрис с нашия хладилник, след като се приберем вкъщи с хранителните стоки, но бъдете внимателни, когато се запасявате. Въпреки че това не е голям проблем при по-новите модели, някои по-стари модели имат перки на вентилатора, които са по-малко защитени. Може дори да видите перките на вентилатора във фризера или хладилника. Натрупването на храната ви в хладилника и фризера до точката на упражняване на прекомерен натиск върху тази малка част може да повлияе на нейната форма и да пасне между свързаните части на вашия хладилник, което означава, че може да се счупи или да работи неефективно. Неефективните хладилници са претоварени хладилници, което в крайна сметка ще доведе до хладилник, който не работи. За да избегнете препълване на хладилника, не забравяйте да почиствате от време на време дълбоко съдържанието на хладилника. Това не е толкова времеемко и натоварващо, колкото звучи.

Никога не съхранявайте млякото на вратата на хладилника

Трябва да внимавате как подреждате продуктите  в хладилника, защото при неправилна подредба, можете дори да увредите някои храни. ...

Температурата във фризера е твърде висока

Въпреки че това е най-безопасната температура за вашия хладилник, фризерът е различна история. Неправилната температура във фризера може да повлияе на дълголетието на вашия ледогенератор, както и на безопасността на храната, която ще ядете. По-висока температура също може да доведе до спиране на работа на термостата за размразяване, което от своя страна претоварва вашия хладилник и съкращава живота му.

Ето защо е опасно да държим яйцата на врата на хладилника

Игнорирате странни звуци или постоянната му работа

Ако забележите, че хладилникът ви винаги работи или работи по-силно от обикновено, направете нещо по въпроса веднага. Някои поправки са достатъчно лесни, за да можете да ги направите сами или са евтини за професионалист, но дори и това да не е така, позволявайки на хладилника да работи по-усилено, отколкото е предназначен, е добър начин да поставите ранен срок на годността му. В зависимост от възрастта на вашия хладилник, може да решите да не го поправяте и така или иначе да инвестирате в нов, по-енергийно и рентабилен вариант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com