НЕ слагайте ТЕЗИ храни в хладилник

2652
НЕ слагайте ТЕЗИ храни в хладилник
Снимка: iStock/Guliver

Цели пъпеши

Хладилникът може да намали наполовина броя на антиоксидантите. Проучване на USDA установи, че дините при стайна температура развиват почти двойно повече нива на съединения като бета-каротин (който насърчава здрава кожа и зрение), отколкото охладените пъпеши. Студеният въздух спира растежа на антиоксидантите, който се появява след прибиране на реколтата. Охладете нарязаните пъпеши, за да предотвратите развитието на бактерии.

Картофи

Студените температури превръщат картофено нишесте в захар. Това води до песъчлива текстура и леко сладък вкус. Съхранявайте ги в хартиена торбичка в хладно килерче. Слънчевата светлина причинява натрупване на хлорофил, превръщайки картофите в зелени и понякога горчиви.

Краставици

Краставиците трябва да излязат от хладилника. Често срещаната грешка да ги държите в хладилника ги прави воднисти и безвкусни.

Лук

Тези зеленчуци се нуждаят от циркулация на въздуха, за да останат свежи. Съхранявайте цял лук в хартиена торбичка с дупки в килера. Не дръжте близо до картофи; лукът отделя газ и влага, които могат да причинят бързо разваляне на картофите. Охладете нарязания лук.

Домати

Студеният въздух променя химичните съединения доматите, като забавя тези, които допринасят за свежия вкус и ускорява други, които имат застоял вкус. Съхранявайте цели домати на плота за по-вкусен вкус.

Кафе

Влагата във вашия хладилник кара зърната да се развалят, което означава, че не получавате свежия, смел вкус, който искате от сутрешното си кафе. Освен това температурата се колебае всеки път, когато отворите вратата на хладилника, създавайки конденз, което от своя страна създава още повече влага. Вместо това приберете кафените си зърна в херметически затворен контейнер в килера.

Пчелен мед

Това лепкаво, сладко нещо не трябва да стои в хладилника. Известно е, че медът се задържа и кристализира при ниски температури. Стайната температура е идеалното температурно ниво за този подсладител.

Нарязан хляб

Въпреки че съхраняването на хляба в хладилника предпазва от мухъл, то също изсушава хляба. Вместо това приберете допълнителния хляб във фризера и го докарайте до стайна температура, когато сте готови да ги ядете.

Никога не съхранявайте млякото на вратата на хладилника

Трябва да внимавате как подреждате продуктите  в хладилника, защото при неправилна подредба, можете дори да увредите някои храни. ...

Авокадо

Кремообразният зелен плод се съхранява най-добре при стайна температура, ако е твърд или ако е узрял и планирате да го използвате веднага. Въпреки това, претенциозното авокадо, което бързо преминава от недоузряло към презряло, може да остане в хладилника, за да издържи по-дълго.

Костилкови плодове

Прасковите, сливите, нектарини и кайсии се съхраняват най-добре при стайна температура, за да могат да узреят до съвършенство.

Яжте за по-добър сън киви

Зехтин

Ако държите тези зеленчуци в хладилник, те ГУБЯТ полезните си свойства

Повечето от домакините са свикнали да прибират зеленчуците в хладилника. Те обаче не си дават сметка, че някои от тях никак не се спога...

Това олио за готвене трябва да се постави на хладно и тъмно място. Съхраняването му в хладилник може да създаде по-твърда, по-подобна на масло консистенция.

Кисели краставички

Тъй като те вече са запазени в саламура, те могат да останат в килера ви, докато не сте готови да ги ядете

Шоколад

Съхранявайте шоколада на стайна температура някъде тъмно и сухо за максимален вкус; това избягва консистенцията на зърна от хладилника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com