Има начин да намалим лошия холестерол без лекарства

57100
Има начин да намалим лошия холестерол без лекарства
Снимка: iStock

Кардиолозите казват, че хората под 40 години не трябва да се ограничават в консумацията на любимите си храни, когато коригират нивата на холестерола в кръвта си.

Холестеролът играе важна роля в човешкото тяло. Високото ниво на това вещество води не само до развитие на сърдечносъдови заболявания, но и до преждевременно стареене и дори смърт. Каква е негативната му роля и как да понижим нивата на лошия холестерол до безопасно ниво? На тези въпроси отговаря кардиологът Анна Кореневич.

Киселото мляко, но не само - ето какво помага срещу лошия холестерол

Британският лекар Дебора Лий посочи три продукта, които могат бързо да намалят нивата на холестерола в кръвта и в резултат на това риск...

Отрицателната роля на холестерола

Вече е доказано, че холестеролът увеличава риска от инфаркти и инсулти. За да предотвратите навреме развитието на подобни заболявания, свързани с високи нива на холестерол в кръвта, е необходимо да се храните правилно и да спортувате редовно, казва експертът.

Необходимо е да се вземат тези препоръки сериозно, тъй като резултатът от лечението и профилактиката на заболявания зависи до голяма степен от тяхното прилагане, особено за хора под 40-годишна възраст.

Разсейване на мита

Опасни нива на холестерол могат да бъдат установени по кожата на ръцете

Учените посочиха показателен знак за наличието на смъртоносни нива на холестерол в кръвта, който е ясно видим по ръцете. 1.  ...

Лекарят отбелязва, че при нормализиране на нивото на "лошия" холестерол не трябва да се отказваме от пържени, солени и сладки храни. Промените в диетата не предполагат рязко и пълно отхвърляне на храни, които мнозина са свикнали да наричат ​​вредни. Лекарят разсея този мит и каза, че всички промени трябва да се случват плавно, освен това, не трябва да има и строги забрани, тъй като те могат да навредят на нервната система на хората, страдащи от въздействието на високия холестерол.

Как да повишим нивото на "добрия" холестерол

Според експерта е възможно да се повиши нивото на "добрия" холестерол само за сметка на храната, а да се намали нивото на "лошия" - с помощта на лекарства, но често това не е достатъчно. Затова най-ефективното решение на проблема е да се консумират храни, богати на витамини и минерали.

Специалистът препоръча редовно да ядете мазна морска риба и ленено семе и зехтин. От време на време да се правят и изследвания за следене на нивото на холестерола и да се държи връзка с личния лекар за бърза реакция и промяна в диетата при нужда.  

Високите нива на холестерол се проявяват в два симптома на краката

Холестеролът представлява восъчно, подобно на мазнина вещество, което се намира в мембраните на всички клетки в тялото. Човек се нуждае...

„Лошият“ холестерол се натрупва по стените на кръвоносните съдове и предизвиква запушване, което пък най-често води до инсулти и инфакти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com