Избягвайте тези 6 грешки при къдрене на косата

7130
Избягвайте тези 6 грешки при къдрене на косата
Снимка: iStock/Guliver

Искате да имате красиви букли, но невинаги ви се получава? Не се притеснявайте. Най-вероятно допускате някои от следните 6 грешки, дори без да го осъзнавате. Изчистете грешките и след това ще се радвате на красиви къдрици, с които да завладеете света.

Използвате неподходяща маша

8 златни правила за красива и здрава коса

Красивата коса е резултат от правилните грижи, които полагате за нея всеки ден. Важно е каква козметика ползвате, как я третирате и суш...

Ако използвате маша за къдрене, но след като приключите остава само лек намек за извивка, то най-вероятно бъркате в размера. Ако машата е много голяма, а косата – много гладка, то ще получите слаба извивка. При избора на прекалено малка маша, ще имате къдрици, но те ще бъдат малки. Най-добре е да изберете среден размер, който ще създаде естествени вълни.

Косата не е напълно суха

Когато използвате маша или преса за коса, то трябва да бъде максимално суха. В противен случай къдриците ви няма да станат, но пък можете сериозно да увредите косата си. Затова се уверете, че косата ви е напълно суха, преди да използвате пресата или машината си. Можете да използвате сешоара на студен въздух, като последна стъпка преди стилизирането на косата.

Грешен ъгъл на използване

Не зависимо дали изправяте или къдрите косата си, трябва да обърнете внимание на това как държите уреда. Най-лесният начин за използване на машата е да я държите с горещия край надолу. По този начин ще получите и естествени къдрици. След това завъртете кичура около инструмента, като започнете отгоре по посока на върха, а не отдолу.

Кичурите са твърде големи

7 признака, че миете косата си по-често от необходимото

Има хора, които мият косата си всеки ден, а някои щастливци го правят веднъж седмично. Може би си мислите, че ежедневното миене на коса...

Обърнете внимание и на кичурите, които взимате, за да направите къдрици. Ако те са прекалено големи, то много трудно ще получите къдрици или дори извиване. За да направите разнообразни къдрици отделяйте различни кичури, като тяхната дебелина не трябва да надминава над 3 сантиметра.

Не използвате продукти за улесняване на стилизирането

Има различни спрейове на пазара, които могат да ви помогнат в тази задача. Те не само ще предпазят косата ви от изгаряне, но също така ще ви помогнат и да оформите и по-хубави къдрици, които да останат за по-дълго време. По този начин и ще и фиксирате за по-дълго време.

Не изчаквате косата да изсъхне

Времето пред огледалото никога не е достатъчно, но трябва да изчакате косата да изстине, преди да прокарате ръце през буклите или да я срешите. В противен случай рискувате да развалите вълните и косата отново да се изправи или да придобие форма между права и къдрава коса. Със сигурност това е го искате, затова просто бъдете търпеливи за няколко минути, преди да прокарате ръце през нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com