Избор на диван

2280
Избор на диван
Снимка: https://www.pexels.com/

Интериорният дизайн на хола е трудно да си представим, без удобни и стилни меки мебели. Функциите му включват създаване на условия за комфортна почивка и приятна комуникация със семейството или приятели, гледане на телевизия или четене на книги. Най-важният елемент на хола е диванът, който се допълва от фотьойли и дивани и други мека мебел.

Диванът, като мебел, има много дълга и интересна история; той се превръща в централен елемент на обзавеждането на дома. Ето защо изборът на диван и други меки мебели трябва да е взискателен.

Ще говорим за това как да изберем правилния диван. Може да съставите кът за сядане в хола от отделни елементи или да купите готов комплект. Всеки магазин за мебели предлага мебелни продукти с различни размери и стилове.

Избор на диван според размери:

Малките дивани с ширина до 2 метра са добър вариант за малки дневни, а големите дивани, широки до 4 метра, могат да бъдат поставени в просторна стая. Столовете, ако не са сгъваеми, имат ширина от 80 до 95 cm.

Меката мебел за хола е представена от голям асортимент продукти. В допълнение към дивани, фотьойли, може да си купите пуфове. Последните най-често служат като подложка за краката. Диванът е компактен, едноместен, когато има табла. Тази мебел ще направи интериорния дизайн на хола по-изискан, аристократичен. Пуфът пък е дошъл в европейските домове от Азия, той също е малък диван, който има гръб или без него.

За тези, които се стремят да създадат стилна и комфортна обстановка в къщата, производителите са разработили мебелни продукти с различни дизайни и стилове. Винаги може да си купите диван и фотьойли за интериора например в модерен или селски стил.

Дизайнът непрекъснато се подобрява, използват се нови видове покрития. Меката мебел се превръща в ефектна декорация за интериора, което я прави по-оригинална и уникален.  Кой диван е по-добре да изберете е, разбира се, само вие решавате.

Как да изберем диван за спане

Има много варианти за дизайн на дивана - това е "книга" , "акордеон" , френско сгъваемо легло. Също така удобни и практични са моделите "делфин", американска мида, "евро-книга". Най-често срещаният е „книжният“ диван , който в разгънато състояние представлява просторно легло. Разгъва се лесно, доста е издръжлив и удобен.
При модела "евро-книга" седалката се избутва напред, гърбът се обляга назад. Сгъваемите легла, американски и френски, се трансформират чрез повдигане на меките връзки на дивана.

Френската версия се характеризира с тройно добавяне, а американската версия е двойна. Тези дивани нямат място за чекмедже за спално бельо.
По-добре е да купите разтегателен диван, ако той служи като постоянно място за спане. Единственият недостатък е, че за този дизайн трябва да намерите просторен ъгъл в стаята.

Люлеещ се диван сред природата - райско кътче за почивка

Swing Rest е висящ, мек и удобен диван, създаден от френския дизайнер Даниел Поузет. Тази мебел е подходяща за високи тавани и повече ...

Интересен модел „облегалка“ е този, при който гърбът може да се наклони в позиция, удобна за почивка, а отдолу има и подложка за крака.

Как да изберем ъглов диван?

Ъгловите дивани са много популярни. Те само на пръв поглед изглеждат
големи, но всъщност такива дизайни ви позволяват да създадете много удобни места за отдих и да не претрупвате пространството на стаята.
За ъгловите дивани производителите най-често използват механизма „делфин“, при който предвидената за спане част от дивана е разположена в разтегателно отделение.

Струва си да погледнете добре и да оцените удобството на механизмите в ъгловия диван, те трябва да са удобни.

Меките ъгли могат да бъдат не само Г-образни, но и U-образни, те могат да се състоят от няколко независими елемента или да представляват структура от едно парче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Дърво, което ражда сладолед: Възможно ли е?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com