X
 
 

Как бързо и лесно да се справите с праха в дома

5113 0
photo of Как бързо и лесно да се справите с праха в дома
Снимка: Pixabay.com
Праха в дома може да има пагубно влияние върху енергията в помещението. Ето защо, ако искате да повлияете на енергията в дома си, уверете се, че няма прах.

Ето как да го постигнете:

20 трика, с които ще поддържате дома си чист и подреден за по-малко от минута

Най-трудната част за почистването е да отделите време за него, нали? Грешка. Истината е, че за по-малко от минута можете да поддържате ...

Поддържайте пода лесен за почистване

Особено важно е пода в дрешниците, коридорите и гардеробите да бъде лесен за почистване, защото дрехите са постоянен източник на влакна и замърсители, а обувките и връхните дрехи задържат и разнасят прахта. Препоръчваме Ви да не държите много неща по пода на дома си. Например можете да слагате обувките си в специални прозрачни контейнерчета. Почиствайте и прибирайте връхните дрехи според сезона, за да не задържат прах с месеци. Също така можете да намерите специално място за всяка една вещ. По този начин ще спестите пространство и ще почиствате пода много по-лесно.

Сменяйте спалното бельо поне веднъж седмично

Леглото Ви е основен източник на прах, защото събира всички влакна от тялото и пижамите, с които спите. Важно е да сменяте спалното бельо поне веднъж седмично и да изтупвате възглавниците и завивките редовно. Когато сменяте спалното бельо, внимателно сгъвайте използваните чаршафи, за да предотвратите разпространението на прахта от тях.

8 признака, че в дома ви се крие опасност

Може би смятате, че домът ви е едно от най-безопасните за вас места, но понякога може да се окаже, че това не е така. Дори постоянно да...

Грижете се за килимите

Определено килимите са мястото в дома Ви, което съдържа най-много прах. Важно е редовно да изтупвате килимите и да ги перете поне веднъж годишно. Техните влакна съдържат изключително много прах и мръсотия, които се разнасят при всяко стъпване върху килима. Почиствайте го редовно с прахосмукачка. Ако сте готови да направите промяна, нашият съвет е напълно да се отървете от всички килими в дома си. По този начин ще се улесните максимално.

Почиствайте редовно мебелите

Тапицериите на мебелите не само задържат прахови частици, но и ги предават на седящите върху мебелите. Хоризонталните повърхности задържат значително повече прах, за това трябва да ги чистите всяка седмица. Вертикалните можете да почиствате всеки месец. Значително по-малко прах задържат тапицериите от кожа и винил, но се използват по-рядко.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители