Как да изберем бебефон за пътуване

766
Как да изберем бебефон за пътуване
Снимка: iStock

Пътуването с бебе може да е доста стресиращо, особено за все още неопитни родители. Но ако имате подръка подходящото оборудване, няма от какво да се боите. Добре е да носите със себе си количката, сгъваемата кошара, пелените и… бебефон, разбира се, защото той ще Ви помогне да се наслаждавате на почивката, без да се тревожите какво прави бебето в съседната стая. Ето няколко важни характеристики, които да имате предвид при избора на най-подходящия бебефон за пътуване.

Размер, тегло и кабели

Тъй като ще го носите на път, а в багажа си вероятно ще имате доста обемни предмети, добре е да се насочите към възможно най-малкия и лек модел. Изберете безжичен бебефон. Така няма да се налага да мислите къде да скриете кабелите и къде точно да поставите бебефона и леглото в новата стая.

Изображение

За препоръчване е бебефонът за път да има висока разделителна способност и възможност за нощно виждане. Това ще Ви даде възможност да наблюдавате ясно и спокойно какво се случва с бебето по всяко време и при всякакви условия.

Двупосочно чуване

По време на пътуване е важно не само Вие да чувате бебето, но и то също да може да Ви чува. Това е особено полезно, ако смятате да спите в отделна стая по време на почивката. Така не само ще можете да чувате какво се случва с бебето, но и да го успокоите с гласа си, вместо да се налага да ставате от леглото при всяко промрънкване на мъничето насън.

Добър обхват

Препоръчваме да изберете бебефон с възможно най-големия обхват, особено ако не сте сигурни на какво разстояние от стаята Ви ще бъде ресторантът, например. Големият обхват ще Ви даде възможност да се движите свободно наоколо и наистина да си почивате пълноценно, докато бебето спи.

Друга характеристика, която ще Ви бъде полезна по време на ваканцията, е индикаторът за обхват, какъвто някои модели бебефони имат. Този индикатор ще Ви предупреди (обикновено със светване на лампичка), когато се доближите до границата на обхвата. Така ще бъдете винаги сигурни, че между двете устройства има връзка и че наистина наблюдавате бебето. Няма да Ви се налага да проверявате на всяка крачка звука и видимостта, а ще можете да се отпуснете и спокойно да се насладите на свободното си време.

Захранване с батерии

Ще си спестите доста неудобства, ако изберете бебефон, който се захранва с батерии. А ако пътувате до държава, в която стандартът за контактите е различен, акумулаторните батерии със соларно зарядно ще Ви направят изцяло независими от електрическата мрежа. Добре е също така да има и индикатор за изтощена батерия, защото той също ще Ви спести доста притеснения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com