Как да изберем боя за коса

8359
Как да изберем боя за коса
Снимка: iStock/Guliver

Боите за коси биват амонячни и без амоняк. Амонячните бои се използват често в домашни условия и осигуряват добра покривност на белите коси. С течение на времето производителите на бои стават все по-внимателни към съставките и на пазара се появяват безамонячни бои. Те обаче не са толкова трайни и се отмиват след около 28 пъти, а също така и не покриват достатъчно добре. Подходящи са за подхранване на естествения цвят.

След това идват и бои, които са с по-голяма трайност и отново са безамонячни. Те имат и приятен плодов аромат и допълват оригиналния цвят по естествен начин. На пазара има и подобрени безамонячни бои за коси, които са обогатени с различни натурални масла. Те отлично покриват белите коси и имат приятен аромат.

Какви грешки допускаме, когато боядисваме косата си вкъщи

Боядисвате ли косата си сами, но не сте доволни от резултатите? Може би правите някои от най-често срещаните грешки. Съветваме ви кои н...

Как да изберем боя за коса?

Когато избирате боята си за коса, то трябва да я съобразите с характеристиките на своята коса. Също така, обърнете внимание на цвета. Той е израз на вашата личност. Ако изберете крещящ цвят, той показва, че сте ексцентрични и дръзки. Ако това го показвате с дрехите, то тогава можете да изберете по-семпъл цвят.

Изберете и цвета спрямо и тена на лицето си, както и естествения ви цвят. Ако сте с бледа кожа, то изберете нещо, което ще ви придаде здрав вид. Например, пепеляво русо или пък кичури са много подходящи за вас.

Дамите, които имат по-тъмна кожа, могат да изберат спокойно шоколадов оттенък на косата си. Трябва да съчетаете цвета и с очите ви. Ако очите ви са зелени, то черната коса е за вас. При кестенявите очи – кафявият цвят ще ги подчертае, а ако сте със сини очи, то русият цвят е точно за вас.

Ето как да изчистите остатъците от боя за коса по лицето

Не е изключено и най-опитните дами да изцапат кожата си, докато се боядисват. Това са съвсем нормални неща и на всеки може да му се слу...

Ако досега не сте си боядисвали косата, то най-вероятно ще я изсветлите. Това обаче от своя страна изтощава косъма и по-добре да бъде направено от професионалист. Тези, които са заложили на червения цвят, трябва да бъдат много търпеливи. Червеното може да бъде истинско предизвикателство в началото.

На следващо място трябва да прецените колко сте склонни да отделите за бои. Разбира се, качествените бои са по-скъпи, защото са и професионални. Можете да намерите и евтини такива, но не е сигурно колко ще са подходящи за косата ви.

Също така, доверете се на професионалист за боядисването на косата ви, особено ако ви е първо. По този начин няма да повредите косата си, а и ще получите хубав нюанс на желания цвят, както и визията, която искате да имате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно