Как да направим бюджетно обновяване на дома си?

929
Как да направим бюджетно обновяване на дома си?
Снимка: iStock

Искате да смените част от обзавеждането и да направите обновяване на дома си, но нямате много средства? Не се тревожете! В следващите редове ще ви дадем някои ценни съвети за това как да направите желаните подобрения по възможно най-евтиния начин. Вижте нашите препоръки и идеи. 

Купете материалите на промоция

Разбира се, ако правите ремонт ще ви трябват неща като боя, грунд, лакове и редица други материали. Разбира се, винаги ще похарчите пари, но може да се запасите предварително с материалите за ремонта като ги дебнете на промоция. Да, това ще отнеме време, но като теглите чертата може да ви спести немалка сума пари, с които да си купите някой електроуред. 

Действайте стая по стая

Ако нямате пари за цялостен ремонт на жилището, просто разделете големия проект на малки такива. Може да бъде стая по стая, а може да бъде и тематично - ВиК, електрическата инсталация, вратите и така нататък. Отново времето, в което ще разтеглите ремонта ще бъде голямо, но все пак ще можете да действате с темпове на харчене, които да не натоварват вашия бюджет. Освен това ще може да комбинирате тази техника с предишната. 

6 неща, за които да помислите преди ремонт

Купете мебели втора употреба

Независимо дали ще бъде от някой магазин или директно от собственик, може да намерите много изгодни оферти на качествени мебели. Често се налага даден човек да напусне своята квартира и да изнесе цялото обзавеждане, което е вземал в периода, в който е живял там. Понеже хората няма как да вземат всичко със себе си и няма къде да го съхранят, те предпочитат да го продадат за някаква символична сума. Така може да вземете запазени секции, дивани, столове и дори цели модулни кухни на цена, която често е 70% по-ниска от това, което ще платите в магазина. Да, ще има някои забележки, но като цяло може да намерите страхотни попадения. 

Електроуреди с транспортни дефекти

Вече стана доста популярна възможността да купите електроуреди с транспортни дефекти. Може да намерите много качествени предложения на добри цени в подобни магазини. Все пак е добре преди да ги купите да гледате годината на производство на модела, а също така да видите дали няма да ви дадат и търговска гаранция. Препоръчваме да проучите добре, защото все пак електроуредите са по-специфичен тип стоки от мебелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com