Как да почистим бързо и лесно фугите в банята без скъпи препарати

15034
Как да почистим бързо и лесно фугите в банята без скъпи препарати
Снимка: Pixabay.com

Всяка жена вероятно е запозната с това колко трудна е поддръжката на едно домакинство, нали така? Нужно е периодично почистване, тъй като, когато се натрупат много замърсявания, изпадаме в състояние, в което просто не знаем от къде да започнем и често е трудно да изчистим от първия път. Едно от местата, които се замърсяват сравнително бързо и изискват постоянна грижа, е именно банята. Основните проблеми, които може да получим там, са неприятните мухъл и варовик. Ако не разполагате със специални препарати или пък не знаете на кои точно да се доверите, тук ще ви представим някои лесни домашни рецепти за почистване. Не изискват финансови средства и най – хубавото е, че бързо може да ги забъркате вкъщи, без да се налага да обикаляте по магазини. Истината е, че понякога може да останем разочаровани от скъпи почистващи препарати, които не са постигнали желания ефект. Вижте кои са лесните начини за връщане на предишния блясък в банята:

Почистване на мухъл:

-          Един от най – разпространените и ефективни методи за почистване е оцетът. Напръскайте ябълков оцет (без да добавяте вода) на засегнатите места, оставете 10-15 минути да престои. Изчистете с гъба или четка. След това изплакнете и подсушете накрая. Не се притеснявайте за миризмата, тя ще изчезне още на същия ден.

-          Белина – всеизвестен препарат за почистване. Разлейте по местата, които искате да изчистите. Оставете за около 5 минути и след това изплакнете. Недостатъкът тук е силната  миризма на препарат.

-          Сода бикарбонат (сода за хляб) – позната с избелващите си свойства. Направете разтвор, като добавите около 4 супени лъжици сода бикарбонат към 1 литър вода. След това добавете и  1 супена лъжица прах за пране. С готовата смес намажете засегнатите места.

-          Кислородна вода, сода бикарбонат и оцет – добавете около 3 супени лъжици сода за хляб в 500мл оцет. Бъдете подготвени, че сместа ще шупне. След това добавете и 3 супени лъжици кислородна вода за подсилване на ефекта.

Почистване на варовик:

-          При поява на жълтеникави петънца и варовик може също да използвате кислородна вода. Напръскайте засегнатите площи и оставете да подейства между 30 и 40 минути. След това изплакнете с топла вода.

-          Разтвор от лимонена киселина и вода. Пакетче лимонена киселина се разтваря в 300мл топла вода. Оставете да престои върху петната около 15 – 20 минути. След това изплакнете.

-          Сол и оцет – натъркайте проблемните зони. Нека да остане така известно време, може и за цяло денонощие. После изплакнете с топла вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com