Kак да помогнете на котката си в летните горещини

15659
Kак да помогнете на котката си в летните горещини
Снимка: iStock/Guliver

След като вече няколко седмици градусите не падат под 30, животът не само на хората е затруднен. Домашните ни любимци също изпитват огромно неудобство в жегите, особено тези, които имат по-богата космена покривка. Котките, както и хората, могат да бъдат доста засегнати от горещо време. Те са предразположени към топлинен удар и кожата им може да бъде изгорена от слънцето.

Експерти от лондонския приют за животни Батерси разказаха за това как можете да помогнете на котките си да се справят с горещото време. Техните съвети ще помогнат на вашия домашен любимец да премине през летните дни напълно безопасно и възможно най-леко. Ако подозирате слънчев удар, те препоръчват незабавно да потърсите помощ от ветеринарен лекар и да не отлагате.

Осигурете им място на сянка

Котките мразят тези 14 неща, не ги правете

Няма съмнение, че котките са мистериозни същества. Макар да са мили по своя си начин, има дълъг списък от неща, които не обичат. Ако ис...

Котката винаги трябва да може да се скрие на сянка. Това се отнася не само за животните, които се разхождат в градината или са бездомни. Експертите съветват да се уверите, че домашният любимец има къде да се скрие от слънцето и в апартамента.

Нека имат достъп до прясна вода

Подобно на хората, котките трябва да пият много вода в горещото време. Водата трябва да е прясна и хладна, но не и студена. В горещото време на котката трябва да се сменя водата много по-често, отколкото през зимата.

Микроклимат в къщата

Котките понасят горещината в задушните стаи също толкова зле, колкото и стопаните им. Струва си редовно да охлаждате апартамента, като използвате вентилатор или климатик. Препоръчително е да поставите мрежи на прозорците - така домашният любимец няма да има опасност да скочи от отворения прозорец.

Могат ли котките да лекуват?

От древни времена се говори за способността на котките да лекуват определени болести на своите стопани. Ако имате котка, вероятно сте з...

Малки затворени пространства

Във вилата трябва да се уверите, че котката не се крие в тесни, много горещи стаи. Тя може да се влезе в оранжерия или навес, или дори да се скрие в колата. При такива условия домашният любимец може да получи опасен топлинен удар.

Защитен крем

Котките, които прекарват много време на открито, лесно могат да получат изгаряния по кожата. Особено страдат от това животните с лека козина и чисто белите екземпляри. Експертите съветват да използвате специален слънцезащитен крем.

Прилага се предимно върху носа и ушите на котката. Средствата, предназначени за хора, не са подходящи за котки, така че е по-добре да потърсите съвет от ветеринарен лекар, предупреждават запознати. Най-добре е да изберете крем, който не съдържа цинков оксид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com