Как да предразположим клиентите с купони, намаления и кодове за отстъпка

1145
Как да предразположим клиентите с купони, намаления и кодове за отстъпка
Снимка: Shutterstock

Всеки, който е запознат с онлайн пазаруването е чувал за кодове за отстъпка, купони или друг вид намаления на дадена стока с маркетингова цел. Но как да ги предоставим на клиентите, ще разберем от следващите редове.

Специални социални оферти

Създаването на ексклузивни оферти за Вашите последователи в социалните медии може да бъде чудесен начин за повишаване на лоялността на клиентите. Освен това, като дадете на новите потребители причина да следват и да се абонират за профилите Ви в социалните медии, ще можете да ги рекламирате в бъдеще. Помислете за разширяване на обхвата на кампанията си, като популяризирате офертите си за отстъпки с платени реклами в социалните медии.

Отстъпки за лоялни клиенти

Като възнаграждавате лоялността на клиентите и ограничавате отстъпките до тези, които вече са направили покупки от Вас, можете да създадете още по-силна връзка с клиентите си. Лесно е да създавате кодове за отстъпки, които са достъпни само за определени демографски групи клиенти.

Това може да бъде толкова лесно, колкото да изпратите на най-лоялните си клиенти персонализиран имейл с отстъпка или кредит, или да използвате приложение за автоматизиран имейл маркетинг, за да изпращате имейл предложения, когато някой направи определен брой покупки.

Оферта преди финализиране на поръчката

Оферта, направена точно преди посетителят да приключи поръчката си, понякога може да е достатъчна, за да го убеди да Ви стане клиент. Когато посетителят е на път да напусне уебсайта Ви или да затвори раздела, ще се появи оферта с едно последно предложение за покупка.

Тези промоции трябва да имат ясно, директно послание, което призовава клиентите да завършат покупките си, преди да напуснат.

Ретаргетирана реклама

Ретаргетираните оферти са успешни, защото се показват само на посетители, които преди това са посещавали Вашия уебсайт. Това предполага, че те са наясно с Вашата идентичност. Рекламите действат като призив за действие да посетите страницата отново, а офертата действа като подкана за извършване на покупка.

Сегментирането на аудиторията Ви на групи и разработването на ретаргетиращи промоции, съобразени с всяка група, ще Ви помогне да създадете ретаргетиращи отстъпки, които са специфични за изискванията на Вашите клиенти.

Оферти за влиятелни личности (блогъри, известни личности и др.)

Създаването на партньорства с известни личности, които имат значителни последователи, е фантастичен начин да разпространите информация за Вашата марка. И е по-вероятно да превърнете феновете им в клиенти, като направите ексклузивна оферта за мрежата на влиятелния човек.

Ако направите sinsay код за отстъпка подходящ за аудиторията на Вашия инфлуенсър, за неговите последователи ще бъде по-лесно да запомнят и използват кода за отстъпка. Други най-добри практики включват: Работа с инфлуенсъри, които имат аудитория, сходна с целевата аудитория на Вашата марка.

Оферти за онлайн покупки

Обмислете възможността да предлагате стимули за онлайн покупки, ако искате да увеличите онлайн продажбите. Можете да увеличите онлайн конверсиите, като предоставите нещо в замяна, независимо дали целта Ви е да разширите клиентската си база, или да използвате сайта си за електронна търговия като допълнение към продажбите си на място.

Вземете под внимание използването на изскачащ панел на приложението, който представя отстъпката Ви на посетителите веднага след като те посетят Вашия уебсайт.

Талони за покупка на място

С помощта на офертите можете да насърчите продажбите при лично посещение точно както можете да насърчите онлайн продажбите. Ако имате физическо местоположение, можете да направите това там или на събития на живо като фестивали, панаири, изложения, търговски панаири и др.

Тъй като клиентите са склонни да запомнят по-ярко личните взаимодействия, личните преживявания са чудесен начин за повишаване на осведомеността и лоялността към марката.

Вземете под внимание закупуването на реклами в Google или Facebook, които са насочени към клиентите на Вашия онлайн магазин, които са местни за физическите Ви обекти.

Предложения за участие в събития

Можете да давате отстъпки или безплатни подаръци на участниците в събития, които провеждате лично или онлайн. Тези намаления могат да се дават преди, по време или след събитието. Това насърчава по-голяма лоялност на клиентите и помага за поддържане на отношенията с ангажираните клиенти. Освен това вероятно ще повиши посещаемостта на следващото Ви събитие.

Поддържайте интереса на аудиторията си в дните преди събитието, като го рекламирате в социалните медии и в имейл маркетинга. Подчертаването на ексклузивността и актуалността на офертата Ви може да помогне за привличането на участници в събитието.

Отстъпки за ключови събития на клиентите

Основните събития за клиентите са особено важни, ако Вашият бизнес изпълнява програма за лоялност на клиентите. Тези годишнини или рождени дни може да са специални поводи лично за клиента. Други постижения могат да почетат връзката, която сте изградили с Вашия партньор. Те биха могли да включват годишнина от първата покупка на клиента или датата, на която той се е регистрирал във Вашата програма за лоялност на клиенти, похарчил е определена сума пари, направил е определен брой покупки, или е участвал в различни дейности, свързани с марката.

Изразете благодарността си към клиентите за тяхната лоялност в маркетинговото копие за тези видове отстъпки. Това ще помогне да се запази ангажираността на клиентите към Вашата марка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com