Как да се справя с болезнената ревност

3002
Как да се справя с болезнената ревност
Снимка: iStock/Guliver

Задържането на ревността не си струва сърдечна недостатъчност. Като управлявате емоциите си по-съзнателно, можете да работите, за да преодолеете ревността и да я победите. Ето как:

Започнете да живеете мечтата си . Всеки един от нас е поставен на тази земя, за да изпълни специална цел, голяма или малка. Някои наричат ​​това карма или свещен дълг: уникален, божествено определен дар, който сте родени да споделите със света.

Ето ги! НАЙ-ревнивите ЗОДИИ сред мъжете

Ревността в умерени количества може дори да е полезна в една връзка. Но както всяко нещо, тя трябва да е в съответните допустими границ...

Ако не знаете целта си или не желаете да рискувате да предприемете пътуването, за да разберете, може да бъде емоционално изтощително да видите как някой друг изпълнява своите. Вместо това свършете работата, за да започнете да изграждате своя собствена специална мечта. Започнете, като предприемете всяка стъпка в правилната посока и скоро ще се окажете твърде заети да преследвате своите уникални таланти, страсти и интереси, за да поддържате резултата пред тези на някой друг.

Бъдете автентични . Да бъдеш фалшив е сигурен знак, че може да потискаш най-доброто от себе си, което може да предизвика желание да потиснеш успеха, увереността или късмета на другите. Като станете по-наясно с вашите автентични мисли, чувства и нагласи в момента и си дадете разрешение да ги изразите честно - дори и непопулярни - вие ще се освободите да оставите собствената си светлина да свети.

Практикувайте самообслужване . Поговорката гласи: ако не обичаш себе си, не е възможно да обичаш някой друг. Грижата за себе си включва всичко, което подхранва вашия ум, тяло и дух. Мен йога, медитация и ароматерапевтични бани ме карат да се чувствам по-щастлив, здрав и сигурен. За вас това може да е готвене, градинарство, рисуване с пръсти или дълги разходки в гората. Саморазрушителното поведение, като напиване или надрусване или прекарване на време с негативни хора, не се брои. Правете това, което наистина ви подхранва и ще откриете, че се чувствате твърде щастливи, за да мразите някой друг.

Позитивни хора . Експертите са съгласни, че ставате средно сред петимата души, с които прекарвате най-много време, така че ако не сте доволни от някоя част от живота си, време е да погледнете по-отблизо социалния си кръг.

Как да се справим с ревнивия мъж?

В началото на всяка една връзка всичко е цветя и рози. Не виждате малките недостатъци, ревността е дори сладка, но в по-дългосрочни отн...

Бъдете честни: колко са позитивните, утвърждаващи живота личности, които не искат нищо повече от това да ви видят да разгърнете пълния си потенциал? Колко са хронично нещастните, клюкари и мразещи? Ако откриете, че сте заобиколени от негативни хора, време е да натиснете бутона за опресняване на социалния си кръг.

Водете дневник на благодарността . Може да звучи шеговито, но всеки ден е важно да планирате време, за да запишете поне десет неща от живота си, за които сте благодарни. Може би това е вашето здраве, вашето семейство, слънцето или просто възможността да станете от леглото още един ден. За допълнителен кредит избройте 10 неща за себе си, които оценявате. Практикуването на благодарност улеснява фокусирането върху това, което имате, вместо върху това, което нямате.

Спрете да се сравнявате с другите . Живеем на планета с над 7 милиарда други човешки същества, така че статистически е вероятно винаги да има някой по-умен, по-слаб, по-богат, по-сладък, по-духовен и по-„страхотен“ от вас. Но те просто така изглеждат отвън. Животът на никого не е толкова перфектен, колкото изглежда на повърхността — или във Facebook. Зад кулисите животът им може да е пълна бъркотия, така че защо да сравнявате вътрешния си свят с външността на някой друг?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com