Как да си сготвим обяд в съдомиялната

4852
Как да си сготвим обяд в съдомиялната
Снимка: iStock/Guliver

Храните понякога могат да бъдат приготвяни по доста странни методи. Един от тях безспорно е готвенето в съдомиялната машина. Факт е, че звучи, меко казано, странно. Все пак идеята за приготвяне в съдомиялната на определени храни далеч не е нова. Не са много чести случаите, в които се практикува такова готвене обаче, тъй като то изисква употребата на немалко вода и ток. Все пак обаче бихте могли да го прилагате всеки път, когато така или иначе пускате машината. По този начин едновременно ще се сдобиете не само с чисти чинии, но и с вкусен обяд.

Начинът на приготвяне на различни храни в съдомиялната машина се изразява в ефективното използване на излъчваната от нея топлината. Този метод съчетава готвене и миене, а това от своя страна го превръща в един доста икономичен и екологичен вариант.

За да можете да приготвяте различни храни в съдомиялната, трябва предварително да ги поставяте във вакуумни пликове или в буркани. Представяме ви няколко идеи за това какво бихте могли да сготвите набързо в съдомиялната:

Зеленчуци

Можете да изберете всякакви зеленчуци, които харесвате. Сложете ги във вакуумна торбичка. Не е нужно да ги делите и комбинирате по различни начини, нито да се съобразявате с необходимото време за приготвяне на всеки от тях. Просто ги запечатайте добре и поставете плика при мръсните съдове.

Бихте могли също така да наредите зеленчуците в буркани. Когато го направите, долейте 1 чаша вода. Ако харесвате подправки, може да добавите по избор. Затворете бурканите с капачки на винт. След това ги подредете на горната решетка. Пуснете за около един час и половина съдомиялната на стандартна програма.

Яйца

Ако поставите яйцата в буркан с вода, който е плътно затворен с капачка на винт, и го сложите в съдомиялната, те ще се сварят перфектно. Ще станат рохки, белтъкът им ще е твърд, а жълтъкът - кремообразен.

Кускус

Разпределете в малки бурканчета порции кускус. По желание прибавете предварително задушени зеленчуци, например червен лук, зелен фасул и тиквички. Долейте бурканчетата с пилешки бульон. Затворете ги плътно с капачки на винт.

Сьомга

Този вид риба е труден за приготвяне във фурна. В съдомиялната обаче винаги се получава просто перфектно. За целта е необходимо единствено да я поставите във вакуумиран плик.

Подправете рибата с лимон, пипер, копър или магданоз, сол и зехтин. След това я пъхнете в миялната в хоризонтално положение. Гответе сьомгата на нормален 50-минутен цикъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com