Как да станете богати в пет прости стъпки?

5165
Как да станете богати в пет прости стъпки?
Снимка: iStock

Всеки човек иска да бъде богат. И ние искрено вярваме, че всеки може да успее. Пътят към богатството минава през пет прости стъпки, изисква време и търпение. Вижте ги: 

Научете се да управлявате парите си

Първото нещо, което трябва да направите е да се научите как да управлявате своите финанси. Повечето хора не поддържат елементарен семеен бюджет, който да им казва колко пари влизат в домакинството и за какво ги харчат. Направете една елементарна таблица в ексел и записвайте вътре всички свои приходи и разходи. На база на данните ще може да видите как да намалите харчовете си. Друго, което е добре да направите, е прогноза за финансовото ви бъдеще - финансов план за нещата, които искате да имате през следващите 6 или 12 месеца. Така много по-лесно ще можете да планувате големите разходи и да търсите за добри оферти да не натоварите бюджета си. Финалното е да имате и авариен фонд, който да е резерв при спешни случаи и кризисни ситуации. 

Информирайте се качествено и се образовайте по темата

За да имате шанс да забогатеете трябва да се информирате добре. Отделяйте време да прочетете проверени източници за финанси, инвестиции, акции и други подобни теми, които биха повлияли на вашите пари. Скоро съставихме подробен списък с качествени бюлетини и сайтове, които можете да видите тук. Добре би било да изкарате и един курс, който да ви помогне да се ориентирате в света на инвестициите. 

Как да достигнем желаната от нас висока работна заплата?

Увеличете приходите си

Определено важна стъпка към богатството е да изкарвате повече пари. Ако имате собствен бизнес търсете начини да достигнете до повече клиенти или да предложите нови продукти/услуги, които биха се харесали на хората, които вече пазаруват от вас. 

Намалете разходите

Трябва да търсите начин да оптимизирате разходите си и да пазарувате умно. Например - ако празнувате рожден ден, то може да започнете да пазарувате за партито няколко седмици по-рано като търсите продукти, които са на промоция. Има много методи за изгодно пазаруване, но най-важното е да не харчите парите си за глупости като хазарт и за вредни навици - алкохол, цигари, газирани напитки и вредни храни. 

Съвети за икономично пазаруване, които правят разликата в дългосрочен план

Спестявайте и инвестирайте 

Две много важни неща, които трябва да вървят паралелно. Спестявайте част от парите си, а друга инвестирайте в активи, от които разбирате. И докато първото е сравнително ясно, то за инвестирането има тънкости, които трябва да следвате. Винаги търсете изгодни сделки за доказано добре представящи се активи, които да намерите на добра цена. Най-важното е да следвате своята стратегия и да не правите панически и емоционални решения. 

Тази статия не е финансов съвет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com