Как да удължим живота на пералнята

1443
Как да удължим живота на пералнята
Снимка: iStock/Guliver

Пералнята е домакински уред, в чиято необходимост се убеждаваме едва когато в даден момент не разполагаме с такава. Във водовъртежа на ежедневните задължения не ѝ обръщаме много внимание, тя просто съществува и изпълнява своята функция. Първите най-малки признаци за неизправност на нашата перална машина може да са призив да разгледаме начина, по който се използва. Като един от основните домакински уреди, ефективната пералня е много важен елемент от нашия живот.

Представяме ви няколко метода, с които ще я накараме да работи по-дълго и по-добре.

Ако допускате тези грешки, прането ви ще мирише на лошо

Мухлясала пералня Макар и да изглежда чиста, в скритите зони, особено около уплътнението на вратата на пералнята си, може да откриете ...

Избягвайте претоварване на барабана на пералната машина

Една от основните причини за повреда на пералните машини е неправилната им употреба. Понякога, за да спестим време, поставяме твърде много пране в барабана, което го прави претоварен. Да не говорим за факта, че дрехите просто няма да са достатъчно добре изпрани. Съобразявайте  се с вместимостта на пералнята.

 Обърнете внимание на запушен филтър в пералната машина

Филтърът може да окаже влияние върху правилното функциониране на пералната машина. По-точно замърсяването му, което в резултат може да доведе до запушването му. Затова винаги изпразвайте добре джобовете, преди да поставите дрехи в пералнята. Малките монети и други предмети, които могат да попаднат във филтъра, могат да бъдат огромен проблем. Когато е запушен, това прави невъзможно източването на водата.

Вещи, които не пускаме в пералнята, а трябва

Колко добре би било да ги изперете в пералня... А не го правите. Мислили ли сте за това? Вероятно "Не", но трябва да знаете тези изнена...

Как да се защитите от твърда вода в пералната машина

Друг елемент, който кара нашата пералня да развали, е котленият камък. Той ѝ действа като отрова. Какво да направите, за да избегнете това? Използвайте редовно омекотители към прането. Има и домашни средства като оцет, сода за хляб или лимонена киселина, които също могат да се справят с котлен камък във вашата перална машина.

Настройте пералната машина правилно и не перете твърде често

Поставете пералната машина на равна повърхност. Така ще избегнете твърде много шум по време на процеса на центрофугиране. Въпреки това, ако пералнята е шумна и неспокойна, не я поставяйте плътно до други предмети. Честотата на пране също влияе върху работата на пералната машина. Добре е да не се изкушавате да перете няколко пъти един след друг. Между пранетата трябва да направите пауза от около 15 минути, защото твърде честото използване на пералнята може да доведе до прегряването ѝ.

Сложете торбичка със сол в пералнята и вижте какво ще се случи

Знаете ли, че ако добавите сол в пералнята, прането ви не само ще сияе от чистота, но и ще забравите за някои от проблемите, свързани с...

Ако все пак след прилагането на горните препоръки се притеснявате за работата на вашата перална машина, не забравяйте да се обадите на подходящ специалист. Самостоятелното търсене на причините за повреда или твърде шумната ѝ работа може да влоши ситуацията. В такива случаи е най-добре да се доверите на напълно квалифицирани сервизи, които могат да спасят вашата пералня. И когато го направят, си спомнете за всички дейности, които ще я накарат да остане с нас дълги години напред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Защо не е препоръчително да ядете извара за вечеря?

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com