Какво да правя, когато не мога да се концентрирам?

9641
Какво да правя, когато не мога да се концентрирам?
Снимка: irinakeinanen / Pixabay

Живеем заобиколени от информация, плакати, текстове, реклами, социални мрежи, телевизия... стимули, още стимули и разсейващи фактори. Може да ни се случи пред такова количество информация да се наситим и да не сме в състояние да се концентрираме, когато наистина имаме нужда от това. Тогава се питаме какво трябва да направим, когато не можем да се концентрираме?

Изправен пред голям брой стимули, нашият мозък е в непрекъсната активност, на повърхностно сензорно ниво, така че способността му да навлезе в по-дълбоко ниво на концентрация може да бъде засегната или може да се нуждае от серия от идеални условия, за да настъпи тя.

Храни за концентрация и памет

Храните за концентрация и памет са от съществено значение по всяко време от живота. Е, паметта е умствен капацитет, който дава възможно...

Самата концентрация е състояние на съзнанието, способността, която имаме да оптимизираме функционирането на нашата когнитивна равнина. Също така се разбира като капацитета за обработка и способността да поддържаме това внимание за определено време.

Защо не можем да се концентрираме?

За да сме фокусирани, трябва да положим когнитивно усилие, което понякога в зависимост от нашето душевно състояние и сценария около нас, ще бъде по-лесно или по-трудно за постигане. Ограничението в концентрацията може да се дължи на специфични причини или на проблеми, с които трябва да живеем непрекъснато.

Ето защо, ако забележите, че ви е трудно да се концентрирате или го забележите в децата си, или в приятел или роднина, първото нещо е да помислите за причината, която може да генерира тази липса на концентрация.

След като причината е установена, ако смятате, че тя отнема от качеството ви на живот и пречи на вашето лично развитие, можете да приложите тези препоръки на практика:

Трудно ви е да се концентрирате?

Случвало ли ви се лесно да се разсейвате или трудно се фокусирате? В днешния свят е лесно да се разсеете от това, което правите. Технол...

- Ако не можете да се концентрирате, защото имате твърде много неща наум, използвайте план или направете списък с нещата, които трябва да направите. Тогава по-маловажните неща ще излязат от главата ви и можете да спрете да мислите за тях.

- Почивайте си добре и закусвайте добре!

-  Помислете за практикуване на медитация, било то йога или друга дисциплина. Това ще ви помогне да намалите нивата на стрес и също така ще ви помогне да подготвите ума си, за да можете да се концентрирате по-дълго и с по-добро качество.

- Търсете своите ТОП моменти, за да вършите онези задачи, които включват най-много умствени усилия. Всички имаме своя ТОП момент през целия ден. Той е точно този, в който имаме най-много енергия!

- Създайте подходяща среда, когато трябва да се концентрирате. Опитайте се да се обградите със спокойна, чиста и светла среда.

Ароматите, които ще подобрят работата и концентрацията ви

Сред ароматите има и такива, които са способни да подобрят значително концентрацията ни, както и да ни помогнат да допускаме по-малко г...

Ако въпреки всичко това видите, че сте обсебени от нещо, което не ви позволява да се концентрирате върху други неща или чувствате, че в главата ви е пълна бъркотия, че сте загубили способността си да учите или да работите, не трябва да изпадате в паника! Не се колебайте да се поставите в ръцете на професионалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com