Какво се случва, ако не правим секс 1 година?

40775
Какво се случва, ако не правим секс 1 година?
Снимка: iStock/Guliver

На този въпрос може да ни отговори Рийма Зейман - писателка, актриса и ментор, която решава да види какво ще се случи, ако спазва една цяла година въздържание. Нейните наблюдения са много интересни и сега ще ги споделим с вас.

Според Рийма мъжете и жените възлагат прекалено големи очаквания на секса, а той всъщност е доста по-преекспонирано преживяване, особено за една здрава и зряла връзка, която има много други позитиви, върху които човек може да се съсредоточи.

Очите издават каква си в леглото

Да, очите са прозорци към душата! Интересното е, че техният цвят може да разкрие и много за характера ни, включително за това какви сме...

Жените и мъжете имат различна реакция към секса и той им влияе по различен начин. Жените се привързват към мъжете заради високите нива на окситоцин. При мъжете пък тестостеронът блокира производството на окситоцин, което обяснява защо жените могат да се влюбят в мъжа след еднократно преживяване в леглото, докато мъжете – почти никога.  Когато този момент отмине, жената също може да усети спад в емоционалното си състояние и след няколко дни да осъзнае, че всъщност не е влюбена, а просто е прекарала добре една нощ с нов партньор.

Когато двама души излизат и се срещат, без да са правили секс дълго време, а оставят това за по-далечен период, чувствата им са много по-ясни и бистри, което прави влюбването по-истинско и осъзнато. Докато, когато намесим секса, бързо пламват, но и бързо угасват страсти, които подвеждат единия или другия човек.

От своя опит да не пряави секс 1 година, Рийма Зейман е научила още няколко неща, които са променили изцяло живота й:

1. Когато започвала връзка с човек, с който не прави секс няколко месеца, Рийма се чувствала много по-уверена в себе си и не се чувствала уязвима.

2. Открила много по-важни неща, за които да наблюдава човека отсреща, без сексът да замъглява съзнанието ѝ и да я кара да си затваря очите за важните неща в една връзка, само защото изживяванията в леглото са разтърсващи.

7-те най-често срещани лъжи във всяка връзка

Няма как да казваме истината в абсолютно всяка ситуация, в която се намираме. Има неща, за които е по-добре да излъжем, за да не нарани...

3. Усетила, че енергията ѝ била изцяло насочена към самата нея – да се чувства добре във връзката, да изглежда добре преди среща, а не да се тревожи за това как другия я вижда, какво ще си каже и дали ще продължи да излиза с нея. Увереността ѝ била неудържима!

4. Научила се лесно да казва „не“ и осъзнала, че всичко в живота зависи от дали тя го иска или не. Почувствала прилив на власт и усещането да не е подвластна на това, че „трябва да прави секс“ наистина ѝ показало различна страна от живота.

5. Разбрала, че може да бъде интересна не само заради секса, а и заради това, което е.

6. Осъзнала, че година без секс не е чак толкова дълъг период и след това е толкова по-хубаво, осъзнато и различно. „Струва си да се опита“, споделя тя.

 

6 храни, които повишават либидото

6 храни, които повишават либидото Начинът, по който се храним е важен както за физическото, така и за психическото ни здраве. Всеки е...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

Променя ли се нуждата от сън с напредване на възрастта?

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com