Какво ще се промени, ако се откажете от кафето?

10971
Какво ще се промени, ако се откажете от кафето?
Снимка: iStock

Въпреки факта, че кафето има неоспорими предимства, то не е подходящо за всеки. Освен това само 10% от любителите на кафе не злоупотребяват с кафе, останалите като правило пият средно четири чаши на ден, което надвишава допустимата норма.

Невероятните ползи от кафето за бъбреците

Сложете малко лимон в кафето и ще се изумите от ползите

Всеки иска да отслабне, но никой не иска да отдели необходимото време, за да го направи ефективно. Вместо да вървят по правилния начин,...

Така че, ако се откажете от кафето:

Вашето тяло ще се научи да усвоява по-добре витамините

Кофеинът „убива” витамин В, намалява съдържанието на желязо, калий, цинк, калций в организма. А една чаша от 150 мл забавя усвояването на калция с цели три часа. Освен това кофеинът изхвърля калция от тялото и в резултат на прекомерната употреба на кафе костите стават крехки.

Можете да отслабнете

Кофеинът увеличава производството на кортизол и засяга надбъбречните жлези. Надбъбречните жлези работят съвместно с щитовидната жлеза, която се грижи за обмяната на веществата – заради кафето се забавя и вие напълнявате.

Разкриха тайната на перфектното кафе

Приготвянето на перфектната чаша кафе е мечтата на всеки фен на напитката. Не бързайте да се отчайвате от поредния си неуспешен опит. И...

Ще изглеждате по-млади

Изследванията потвърждават, че кофеинът предотвратява производството на колаген, който е отговорен за твърдостта и еластичността на кожата. Освен това може да увреди кожните клетки, тъй като предотвратява правилния синтез на ДНК в клетките на кожата. 

Зъбите ви ще изглеждат по-добре

Кофеинът причинява грозни отлагания и обезцветяване по зъбите. Води до отлагане на зъбен камък. Ако го подсладим, рискът от кариес също се увеличава. Освен това може да изсуши устните, като ги лиши от слюнката, която помага за защита на емайла. Оставете кафето си настрана и зъбите ви ще станат по-бели!

Ще спите по-добре

4 грешки, които любителите на кафе допускат

Чаша ароматно кафе сутрин е като ритуал за мнозина. Напитката перфектно ободрява, тонизира и подобрява настроението. Но лекарите предуп...

Твърде много кофеин може да причини нарушение на съня и да доведе до безсъние. Пиенето на кафе точно преди лягане може да ви попречи да заспите и да наруши спокойният ви сън. Не пийте кафе преди лягане и ще спите по-добре. Въобще избягвайте кафето след 14:00 часа.

Имунитетът ви ще се повиши

Кофеинът не е най-добрият приятел на нашата имунна система, отново заради щитовидната жлеза. Ограничената работа на щитовидната жлеза води до отслабване на имунната система, което се превръща в причина за заболяване. Ако се чувствате податливи на различни заболявания, струва си да стоите настрана от кафето, поне докато се почувствате по-добре.

Няма да имате проблеми с черния дроб

Кафето не се усвоява по най-добрия начин. Вашият черен дроб работи за производството на ензими, които разграждат и метаболизират кафето. Следователно, когато са необходими ензими за други вредни химикали, черният дроб може изведнъж да стане мързелив. Много консуматори на кафе имат "мързелив" черен дроб.

Кога кафето действа като лекарство?

За ползите и вредите от кафето се говори много. Куп проучвания потвърждават лечебните свойства на кофеиновата напитка. Според експерти ...

Ще станете по-енергични

Въпреки че кафето ви дава енергия, в крайна сметка, не е точно така. Кафето кара тялото да произвежда адреналин и ако го пиете през цялото време, имате нужда от все повече кофеин всеки път, за да може тялото да реагира на него с еднаква ефективност.

Вашето либидо ще се увеличи

И пак за щитовидната жлеза. Тази част от нашето тяло е отговорна за хормоните, които контролират нашето либидо, като тестостерона. Така че, след като спрете да оказвате натиск с кофеин върху щитовидната жлеза, ще забележите подобрение в сексуалния си живот.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com