Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кое е точното ВРЕМЕ, в което е добре да правите рутинните си дела

30 декември 2021, 12:35 часа

Всеки човек е изградил собствените си навици спрямо предпочитанията, начина на живот и други фактори, които биха повлияли. Някои са по-продуктивни сутрин, други предпочитат вечерите, но знаете ли всъщност, че за определени дейности има точно време, по което е най-добре да ги извършвате. Нека видим:

Измерване на теглото ви

За да се сдобиете с най-правилната преценка и най-точния отговор относно кислограмите ви – подходящото време е сутрин след събуждане и тоалетна. По този начин се измервате „на чисто“ – без да сте приемали каквато и да е храна преди това, която допълнително да ви тежи.

Приемане на дневната доза витамини

Добре е да пиете витамини като В, С, К, както и фолиева киселина поне половин час преди да закусите. А за разтворимите витамини – те също трябва да са на гладен стомах, но не е изрично казано, че трябва да се приемат сутрин, като става въпрос за всички видове витамини.

Закуска

За да постигнете по-бърз метаболизъм, както и да не чувствате хищнически глад през целия ден, е препоръчително да закусвате до 2 часа след събуждането.

Пазаруване

Разбира се, коя жена не обича да пазарува? Но най-добре е това да се случва до 3 часа преди ставането – след закуската. През това време мозъчната ви функция е най-засилена, а и ще сте сити и енергични, готови за новия ден.

Разходка

Разходката е много полезна, защото освен че се раздвижвате на чист въздух, вие си набавяте и нужното количество витамин Д. За да се възползвате максимално от това, се разходете около 12 ч на обяд, когато слънцето е силно.

Пиене на кафето

Това е важен и неизменен ритуал на голяма част от населението. Според някои британски проучвания, хората започват да губят силите си след 14 ч. и по този повод можем да направим заключение, че ако искаме да стимулираме мотивацията и работоспособността си, е добре да пием кафе по това време. 

Домашни тренировки или фитнес

Препоръчваме ви тренировките да се осъществяват в интервала 15-18 ч., защото чрез повишаването на температурата през деня, мускулите подобряват дейността си. Като според вашите предпочитания часът може да варира всеки ден в този интервал.

Чистене

Едва ли е приятно за много, но чистенето е неотменен и задължителен процес в грижата за дома. Така че е добре за вас поне да знаете през кое време е по-подходящо да му чистя. Ето и отговора: всеки следобед от 16-18 ч. е подходящ именно за домакинските задължения, защото настроението е приповдигнато, а координацията между ръцете и очите е най-силна.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес