Кое е точното ВРЕМЕ, в което е добре да правите рутинните си дела

1529
Кое е точното ВРЕМЕ, в което е добре да правите рутинните си дела
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек е изградил собствените си навици спрямо предпочитанията, начина на живот и други фактори, които биха повлияли. Някои са по-продуктивни сутрин, други предпочитат вечерите, но знаете ли всъщност, че за определени дейности има точно време, по което е най-добре да ги извършвате. Нека видим:

Измерване на теглото ви

Защо е хубаво да си направим равносметка преди Новата година

Правенето на равносметка се счита за добър навик, присъщ на успешните хора. Психолозите идентифицират няколко тези, които ни помагат да...

За да се сдобиете с най-правилната преценка и най-точния отговор относно кислограмите ви – подходящото време е сутрин след събуждане и тоалетна. По този начин се измервате „на чисто“ – без да сте приемали каквато и да е храна преди това, която допълнително да ви тежи.

Приемане на дневната доза витамини

Добре е да пиете витамини като В, С, К, както и фолиева киселина поне половин час преди да закусите. А за разтворимите витамини – те също трябва да са на гладен стомах, но не е изрично казано, че трябва да се приемат сутрин, като става въпрос за всички видове витамини.

Закуска

За да постигнете по-бърз метаболизъм, както и да не чувствате хищнически глад през целия ден, е препоръчително да закусвате до 2 часа след събуждането.

Лошите навици, които е добре да оставиш в 2021 година

Новата година винаги е времето за изпълнение на нови мечти и планове. Съветваме ви как да се отървете от лошите навици, които съсипват ...

Пазаруване

Разбира се, коя жена не обича да пазарува? Но най-добре е това да се случва до 3 часа преди ставането – след закуската. През това време мозъчната ви функция е най-засилена, а и ще сте сити и енергични, готови за новия ден.

Разходка

Разходката е много полезна, защото освен че се раздвижвате на чист въздух, вие си набавяте и нужното количество витамин Д. За да се възползвате максимално от това, се разходете около 12 ч на обяд, когато слънцето е силно.

Пиене на кафето

Навиците, които ни правят нещастни

Нашите навици обикновено са част от живота ни, добрите такива го правят по-хубав и ни карат да бъдем мотивирани в действията си и полож...

Това е важен и неизменен ритуал на голяма част от населението. Според някои британски проучвания, хората започват да губят силите си след 14 ч. и по този повод можем да направим заключение, че ако искаме да стимулираме мотивацията и работоспособността си, е добре да пием кафе по това време. 

Домашни тренировки или фитнес

Препоръчваме ви тренировките да се осъществяват в интервала 15-18 ч., защото чрез повишаването на температурата през деня, мускулите подобряват дейността си. Като според вашите предпочитания часът може да варира всеки ден в този интервал.

Чистене

Едва ли е приятно за много, но чистенето е неотменен и задължителен процес в грижата за дома. Така че е добре за вас поне да знаете през кое време е по-подходящо да му чистя. Ето и отговора: всеки следобед от 16-18 ч. е подходящ именно за домакинските задължения, защото настроението е приповдигнато, а координацията между ръцете и очите е най-силна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com