Кога да напуснете работа спрямо зодията

4481
Кога да напуснете работа спрямо зодията
Снимка: iStock/Guliver

Всяко начало има и край. Това важи за кариерата на всеки един работник на дадено място. Нека видим кога да напуснете работа според зодията: 

ОВЕН 

Когато за първи път започнахте работата си, Овен, вероятно бяхте развълнувани и напълно мотивирани, за да започнете. Да знаете, че някой ви иска в тяхната компания и е готов да направи така, че да ви направи щастливи, е приятно усещане. Когато започнете да се интересувате все по-малко за вашия принос във фирмата, е време да помислите за смяна на работата и да намерите нещо ново, което да ви кара да се вълнувате да отидете отново на работа и да дадете най-доброто от себе си.

ТЕЛЕЦ 

Има моменти, когато сте се чувствали така, сякаш сте си намерили работа само заради стабилността. В края на краищата имате сметки за плащане! Но дори когато дадена работа не ви е била любима, вие все още се възползвате максимално от нея - опитът е също толкова важен, колкото и създаването на добро име за себе си. Време е да помислите за смяна на работата, ако смятате, че си губите времето. Ако се чувствате така, сякаш влизате и излизате, докато животът ви отминава, време е за нещо ново. 

БЛИЗНАЦИ 

Вие сте представител на една от онези зодии, които обичат да се събуждат развълнувани за деня, който предстои. Слънцето грее, предстои ви пълен график и животът е добър. Може да е време за смяна на работата, ако се страхувате да отидете на работното си място. Ако вече се събуждате, чувствайки се раздразнен, стресиран или болен, това е така, защото вече не се чувствате удовлетворени в работата си. 

РАК 

Опитваш се да не се отдаваш на негативните емоции, но когато си заседнал в работа, която вече не харесваш, е трудно да НЕ се чувстваш негативен. Потъването в негативните чувства към работата ви само ще ви накара да се демотивирате още повече. Промяната е страшна, но е необходима в тези случаи. 

ЛЪВ

Да, вашата работа е технически „работа“, но ако обичате това, което правите, работата ви изобщо не трябва да се чувства като задължение. Ако работата ви вече не ви носи радост, вероятно е подходящ момент да започнете да търсите нещо ново. Дори ако харесвате шефа и колегите си, има разлика между това да се чувствате предизвикани и удовлетворени и да се чувствате крайно изтощени в края на всеки ден. 

ДЕВА 

Време е да помислите за смяна на работата, ако чувствате, че здравето ви започва да страда. И под здраве имаме предвид вашето физическо, психическо и емоционално здраве. Пожертването на съня, ежедневната ви тренировка във фитнеса и правилното хранене за сметка на дълги дни в офиса е едно, но жертването на психическото си здраве, за да угодите на шефа си и емоционалното си здраве, за да освободите място за целия стрес в живота ви, е друго. 

ВЕЗНИ 

Знаете, че ще има положителни и отрицателни дни на работа, възходи и падения, защото животът е точно такъв. Въпреки това, всякакъв вид дисбаланс може да бъде пълен хаос за вас. Опитвате се да спазвате баланса си между личния и служебния живот - като отделяте толкова време за себе си, колкото и за работа, но когато усетите, че има повече отрицателни дни, отколкото положителни, е време за промяна. Вие от всички хора можете да установите какъвто и да е дисбаланс в живота си, така че не го пренебрегвайте само за заплата. Време е отново да намерите баланса си и да помислите за промяна в кариерата.

Какъв си на работа спрямо зодията?

Нека видим какви сте на работното си място спрямо зодията:  Овен  Принуден да свърши задачата, Овенът се появява навреме и ...

СКОРПИОН 

Абсолютно наложително е да се чувствате добре на работа. Нищо не ви отблъсква повече и ви кара да се чувствате по-нежелани, отколкото да се налага да сте около токсичен шеф или в токсична работна среда пет дни (или повече) седмично. Може би сте се чувствали като част от екипа, когато сте започнали за първи път, но нещата могат да се променят бързо. И ако това е така е време за промяна.

СТРЕЛЕЦ 

Никога не бихте - или поне ще се опитате да не имате работа, която не е забавна, Стрелец. Ако поставяте под въпрос промяната в кариерата си, вероятно вече знаете верния отговор, но все пак е добра идея да си зададете няколко въпроса, преди да напуснете работното си място. Преди да вземете каквито и да било решения, запитайте се дали се учите и израствате на настоящата си позиция, забавлявате ли се и дали работата ви добавя стойност към живота ви. 

КОЗИРОГ

Как да управляваме времето си добре ако работим у дома?

За много хора е огромно предизвикателство да управляват времето си добре когато работят у дома. В тази статия ще ви споделим как може д...

Вашата работа е нещо повече от просто работа за вас, Козирог. Това е кариера и инвестиция в бъдещето ви. Когато сте търсили нови работни места в миналото, сте търсили компания, която да ви помага да растете и да се развивате като специалист. Време е да смените работата, когато смятате, че нямате развитие.

ВОДОЛЕЙ 

Един от най-големите ви кошмари, Водолей, е да имате работа, която няма цел или значение. Такава работа, която по никакъв начин не допринася положително за живота ви. Ако това е налице, то е време да си тръгнете.

РИБИ 

Търсите щастие, общност и стойност в кариерата си. И като човек, който е много добър в четенето на хора и ситуации, вие сте доста умели да знаете кога не се чувствате добре дошли. Подходящо време е да смените работата си, ако започнете да се чувствате недооценени. Хората може да си помислят, че просто искате да се оплаквате, но ако смятате, че не сте оценени на сегашната си позиция, тогава абсолютно трябва да търсите работа другаде. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com