Кои са някои от най-ужасните хора, живели някога?

1490
Кои са някои от най-ужасните хора, живели някога?
Снимка: iStock

Несъмнено историята ни е срещала с много ужасни хора през вековете. Кои обаче са тези, които се нареждат на челно място в тази класация? В следващите редове ще ви разкажем за част от най-лошите и зли хора, които са живели някога. Вижте ги: 

Саддам Хюсеин

Роден в бедно семейство в северната част на Ирак, той се насочва към политиката и помага за организиране на преврат в страната през 1968-ма година. Става президент 11 години по-късно и започва преследване на опонентите си. Дори на тези в собствената си партия. Стотици са тези, които са екзекутирани, защото представляват опасност за режима. Пример за това е партийна конференция, на която дузина членове са хванати и убити. Действията му винаги са били хладни и методични. Саддам стои зад нападението на Иран, което дава началото на война, в която загиват стотици хиляди. Неговата атака на Кувейт през 1990-та пък поставя началото на така наречената "Война в залива". Сред другите му заслуги е използването на химическо оръжие срещу иранци и кюрдски сепаратисти. Саддам Хюсеин е обесен през 2006-та година заради престъпления срещу човечеството. 

"Искам в затвора": За какво най-злощастните престъпници на 2021 г. се озоваха зад решетките?

Леополд Втори

Вторият белгийски крал е известен със създаването на Конго. Той е притежавал над 1 милион квадратни мили в Централна Африка. Също така е бил суверенен крал на близо 20 милиона африканци. Под предтекста на хуманитарна помощ той е управлявал голяма част от територията на Конго като своя лична колония, като е използвал робски труд, за да натрупа огромни богатства в слонова кост и други ценни ресурси. Неговата лична армия е отговорна за огромни зверства, като това да режат ръцете на работници, които не са спазили дневната си норма. В тази страна хората не са имали права, справедливост или свобода. Децата също не били пощадени като много загинали от претоварване и недохранване. Смята се, че управлението на Леополд Втори е довело до смъртта на 10 милиона души. 

Кои са най-характерните черти на престъпниците

Пол Пот

Роден в Камбоджа през 1925-та година, той учи във Франция, където развива своята привързаност към идеологията на комунизма. След като се връща в страната си, той започва комунистическа революция през 1968-ма година с неговата партизанска армия. През 1975-та той и силите му поемат контрол. Неговият режим започва работа веднага и създава лагери, като се прицелва в интелектуалци, политически лидери, религиозни последователи и малцинства. Някои от "постиженията" му са превръщането на училища в зали за мъчения. Екзекуциите стават честа практика за комунистическата партия, която може да обяви всеки неудобен за враг на народа. Общо два милиона са предполагаемите жертви на Пол Пот и неговия комунистически режим в Камбоджа. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно