Кои съставки във фондьотена ви гарантират, че ще остане на лицето ви до вечерта?

3989
Кои съставки във фондьотена ви гарантират, че ще остане на лицето ви до вечерта?
Снимка: iStock

Фондьотенът е неизменна част от ежедневния и вечерния грим. Той изравнява кожата на лицето, прикрива несъвършенства, белези, разширени пори и петна, превръща я в идеално платно, върху което да контурирате и създавате грим шедьовър. За да си свърши работата, трябва да е избран според типа на кожата ви.

Мазната кожа се нуждае от специфичен продукт, за да остане непокътнат гримът до края на деня. Сухата се нуждае от основа, която да хидратира добре и да допринесе за равномерното нанасяне и размазване на фондьотена. Склонната към акне кожа се чувства най-добре с продукт, който не запушва порите и е специално разработен за кожа с несъвършенства. Чувствителната кожа се нуждае от нежен фондьотен, специално създаден с грижа за чувствителната и нетолерантна кожа.

Съвети за избор на най-качествения фон дьо тен

Една от стъпките при гримирането е нанасянето на фон дьо тен. Негова задача е да изравни тена, да прикрие несъвършенствата и да придаде...

Основен проблем на дамите, използващи фондьотен ежедневно, е трудното му задържане на лицето през целия ден и запазването на грима във вида, в който е в първите часове след нанасянето. Често след няколко часа се забелязват попиването на фондьотена в кожата, промяна в цвета му, лъскави участъци или събирането на помадата в гънките, което е неестетично и подчертава и фините линии вместо да ги прикрива. Това прави изборът на правилния бюти продукт от ключово значение.

За какво да внимавате, ако държите фондьотенът ви да е дълготраен и да издържи непокътнат през целия ден?

Ако държите на дълготрайността, изберете покривен фондьотен, който е с по-гъста консистенция. Леките и ефирни формули, които нямат покривност, значително по-бързо се „измиват“ от кожата и изчезват. Гримът губи красотата си. Гъстите и трайни формули устояват и на капризите на времето – дъжд, сняг, влага, жега. Съдържанието на талк във формулата е добър знак, че фондьотенът ще устои на всичко през дългия ден.

Изберете формула без съдържание на масла. Търсете надписа oil free на опаковката. Това ще ви гарантира, че красивият ви помощник ще остане на лицето от сутринта до вечерта, без да е нужно да поставяте нови слоеве или да оправяте грима си в течение на деня, което би било изключително трудно, ако сте нанесли руж, хайлайтър или бронзант.

5 неща, които правим, за да сме красиви, но всъщност ни загрозяват

За никого не е тайна, че повечето жени са адски суетни. За да запазят младостта и красотата си по-дълго, представителките на нежния пол...

Силикон – това е основната съставка на фондьотена, която гарантира лесно и равномерно разнасяне без да се образуват петна, дълготрайност, прикриване на несъвършенствата и заличаване на порите. Силиконът е синтетична съставка. Той не подхранва, не хидратира, не предлага грижа за кожата, но гарантира поставянето на фон дьо тена да е лесно и с перфектен финиш. Ако кожата се нуждае от грижа, поставете подходяща основа под фондьотена, за да я подхраните и овлажните.

Предпочитайте формули, които са водоустойчиви и устойчиви на триене в дрехите и остават непокътнати при допир. Надписи като long lasting и touch-proof показват, че това е подходящият фондьотен, който ще се задържи цял ден върху лицето.

Важна е и техниката за нанасяне. Нанасяйте фондьотена с бюти блендър или с пръсти, ако желаете да е по-дълготраен. И не пропускайте да го фиксирате с прозрачна пудра или фиксатор, за да удължите живота му.

 

Минерален фон дьо тен: най-подходящият за лятото

Топлото време вече е факт и лъчите, които смело пробиват облаците, осезаемо се отразяват по кожата. Това лято заложете на козметика, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com