Колко често да ходим на солариум?

17740
Колко често да ходим на солариум?
Снимка: iStock/Guliver

Лято, слънце, пясък и море – това може да е предвестител на страхотна почивка и прекрасен тен. За тонуса на кожата обаче някои хора биха предпочели да посетят солариум, защото не желаят да се излагат на слънце или искат да имат добър тен през цялата година.

Солариумите осигуряват контролиран начин за тен и можете да сте сигурни, че така ще си набавите правилното ниво на UV лъчи. Важно е да бъде запомнено обаче, че радиацията, която получавате там, е почти същата като тази, която бихте получили от слънцето. Това значи, че е редно да вземете същите предпазни мерки, които бихте предприели, ако сте изложени на естествените слънчеви лъчи.

Опасно ли е посещението на солариум по време на пандемия?

Разговаряме с доктор Диляна Станева - бивш началник отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки“ в РЗИ Пловдив и настоящ ...

Колко често е редно да посещавате солариуми?

Препоръчва се излагането на UV лъчи само веднъж на всеки 48 часа за пет до максимум седем минути, тъй като вашата кожа има нужда  от време, за да се възстанови между сесиите за тен. Това би ви предпазило от рак на кожата и преждевременното увреждане на кожни клетки. Като друга предпазна мярка експертите препоръчват сесиите в солариума да не са повече от 60 годишно.

Ако желаете поддържането на равномерен тен на кожата целогодишно, използването на солариум два или три пъти седмично е достатъчно. Въпреки това, ако кожата ви е твърде кожа или желаете поддържането на по-тъмен тен, можете да увеличите седмичните си сесии от три на пет. В този случай обаче трябва да направите 72-часова почивка между всеки клас.

Козметика за солариум

За приятен равномерен тен на кожата без петна, е добре да подготвите вашата кожа  преди солариума. Вземете си душ, използвайки подходящ скраб, за да се отървете от всички мъртви клетки. И не на последно място, недейте да забравяте да използвате лек овлажняващ крем, на пазара вече има специални, предназначени за посещение на солариуми.

Солариумът е много по-вреден, отколкото се смяташе

Рискът от рак на кожата за почитателите на слънчевия загар е два пъти по-висок, отколкото жените предполагаха, тъй като солариумът отде...

Предупреждение за безопасност

Най-важното  нещо е да намерите най-добрия солариум. Винаги следвайте съветите на персонала на солариума. Когато използвате солариума, трябва да носите очила и ако носите контактни лещи, не забравяйте да ги свалите.

Ефективността на програмата за тен зависи от вида на осветлението, използвано в солариума. Ниските UV лампи изискват по-дълги процедури. Тези с високи дози UV изискват по-кратки процедури. Необходими са различни видове светлини, за да се приложи процедурата към различни типове кожа и чувствителност.

Основните правила за използване на солариум: не бързайте! Бавно и постепенно е добре да се увеличава една продължителност  на сесията!

Вече разбрахте колко често е разумно ходенето на солариум. Не бива да се пренебрегват всичките съвети на специалистите и трябва да се погрижите за правилно кожата си. Солариумът помага за постигане на тен и увереност. Въпреки това, трябва да го използвате по разумен и пестелив начин, за да се избягването на нежеланите странични ефекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com