Любимото кафе разкрива характера

14123
Любимото кафе разкрива характера
Снимка: iStock

Любопитен факт е, че не само невербалните знаци, поведението, зодията и визията ви могат да разкрият характера ви, но и изборът на кафе. По кафето, което поръчва събеседника ви, може да разберете много повече за него, отколкото сам ви разкрива. Данните са събрани от клиничния психолог д-р Дурвасула, която проследява връзката между начина, по който даден човек пие кафето си и характера му, както и множество психологически черти, сред които интровертност, чувствителност, работоспособност, търпение, перфекционизъм, отношение към другите и към света. Ето какво говори любимото кафе за консумиращия го.

Почитателите на чисто черно кафе се отличават с традиционализъм, афинитет към простите и класически вещи и решения, търпеливост и ефективност на служебното място. Тези хора лесно се приспособяват към промените, макар да предпочитат добре познатото старо и традиционното, виждат и възприемат действителността по свой собствен начин, тихи и възпитани са, но понякога могат да изглеждат мрачни, резки или да създават впечатление, че се държат пренебрежително с околните.

Какво разкрива за вас изборът на цветове в облеклото?

Стилът ви на обличане и изборът на цветове разкрива особености от характера ви, подобно на жестовете и поведението ви. Може да разберет...

Почитателите на латето – кафето с мляко или сметана – са открити и искрени личности, обичат комфорта, удоволствията и сладката страна на живота. Неслучайно добавят вкус към кафето си – те винаги искат по-добро, повече и по-хубаво от всичко, което имат и което им се случва. Щедри и себераздаващи са, винаги готови да помогнат на нуждаещи се, дори пренебрегвайки себе си. Фактът, че не се грижат достатъчно за себе си, е основният им недостатък.

Почитателите на студеното кафе, фрапето или различни напитки с кафе като айс кафе са нетрадиционалисти, готови да нарушават правилата, да създават свои. Те са експериментатори, готови да се потопят в новото и неизвестното, склонни са да поемат рискове. Социални са, екстроверти, обичат да общуват, да срещат нови хора и да се забавляват. Създават нови тенденции, които другите да следват. Спонтанни са и не обмислят дълго действията си, ако им носят удоволствие – те са правилният избор за тях. Въображението и фантазията им са пословични и в тях живее непораснало дете и креативен създател. Недостатъците им са, че понякога действат неразумно и опасно и невинаги правят най-здравословния избор на храна, облекло или начин на живот.

Почитателите на „специално“ кафе са тези, които поръчват кафе с мляко, ама да е бадемово и малко или с канела, но да е повече. Тези хора не се колебаят и не се притесняват да поръчат според вкуса си. Така се отнасят и към живота – искат всичко да е уникално, създадено за тях, съобразено с техния вкус и желания. Капризни, изтънчени, вярващи, че заслужават най-доброто и непритесняващи се да си го потърсят. Перфекционисти са, а често и егоисти, което е техен основен недостатък. Познават добре себе си и са наясно както с желанията, така и с възможностите си. Склонни са да се тревожат напразно и да се притесняват за бъдещето, здравето или дома си.

Почитателите на гранулираното кафе тип нес са мързеливи или твърде заети хора, които считат, че имат по-важни неща в живота си от чакането за чаша перфектно лате. Те са скъперници на време и внимание, винаги заети и бързащи. Не обръщат внимание на детайлите и срещат трудности в планирането. Живеят на бързи обороти и държат само на приоритетите си.

Какво разкрива разхвърляната стая за вас?

Митът, че разхвърляната стая издава мързеливи и неорганизирани личности, е развенчан. Хаосът може да издава както депресия и ментални п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com