Медът хидратира и гони пъпките

3626
Медът хидратира и гони пъпките
Снимка: fancycrave1 / Pixabay

Ако измиването на лицето ви с масло не е за вас или просто не ви е помогнало, няма от какво да се притеснявате. Имаме асо в ръкава си. Като добър играч понякога е добре да не разкривате всички ресурси в самото начало. И след това изненада, за да даде неочакван обрат на играта. Например, като говорим за меда и неговите козметични свойства.

Много повече от съставка в кухнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем всеки ден мед

Човечеството отдавна знае за ползите от меда за здравето. Хипократ, древният баща на медицината, вече ги е оценил. Въпреки това, медът ...

Суровият мед има антибактериални свойства и съдържа ензими и пробиотици, които са полезни за кожата ни. Благодарение на действието си намалява възпалението, предотвратява появата на пъпки и е отличен за заздравяване на рани, порязвания и изгаряния. Освен това, нанесен върху кожата, той е отлична бариера, която не позволява загубата на хидратация.

Всъщност, ако имате напукани устни, намажете ги с тънък слой мед. Това е по-добър лек от всеки балсам за устни. Но дори и да ви се яде нещо сладко, не си облизвайте устните!

В допълнение, медът нежно почиства замърсяванията и петната от повърхността на кожата, без да премахва естествените масла от флората на кожата. Освен това намалява бактериите и подхранва. Поради това е отличен за всички типове кожа. Дори и за най-чувствителните, тези с екзема, розацея или псориазис.

Освен това балансира мазната кожа и овлажнява сухата кожа. Така че, ако забележите появата на пъпка, бързо нанесете мед върху възпалението.

Използването му обаче не е подходящ за премахване на грим преди лягане. Но за сметка на това е отличен за сутрешната ни рутина преди грим. За да направите това, просто трябва да вземете половин чаена лъжичка мед и да го загреете между пръстите си (използвайте палеца и показалеца). След това внимателно нанесете тънък слой върху лицето си, измийте се с хладка вода и подсушете с кърпа.

Как най-лесно се разпознава качественият МЕД

Запомнете едно много важно нещо. Ако през студените месеци от годината търговец ви предлага течен мед и ви гарантира, че в него липсват...

За да постигнете най-добри, може да използвате меда като маска. Трябва само да нанесете малко количество от него равномерно върху лицето /може и шията/, за около 10 минути. След това се изплакнете. Ако забележите, че медът е много твърд, смесете го с малко вода. И не забравяйте да вържете косата си, преди да нанесете тази маска.

Препоръчвам ви да го правите това поне веднъж седмично. А тъй като действието му е много меко, може да се използва ежедневно. След това можете да нанесете тонер, ако желаете.

Какъв вид мед да използвате?

Винаги трябва да купувате суров мед, без пастьоризиране, без филтриране, без нагряване. И за ядене, и за кожата. Освен че е силно преработен, конвенционалният мед е „мъртъв“ продукт. И следователно му липсват полезните ензими и пробиотици, в допълнение към неговите антибактериални свойства.

И накрая, медът може да се използва като шампоан. Ако други методи не са подходящи за косата ви, опитайте да измиете главата си с мед. 

Как ще се промени тялото ви, ако хапвате мед всеки ден!

Намалява кръвното налягане Той съдържа много глюкоза, заради която мозъкът ни улавя сигнал в хипоталамуса, докато стигне до пълна рела...

Смятаме, че този вариант е идеален за хора, които търсят по-нежен метод и които имат по-фина и по-чувствителна коса. Просто смесете една супена лъжица мед с достатъчно количество вода и нанесете върху косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com