Митове за вредите от подовото отопление

6056
Митове за вредите от подовото отопление
Снимка: iStock

Подовото отопление е технология, която по никакъв начин не засяга интериора на апартамента, но в същото време отоплява собствениците на дома през студения сезон. Много хора са недоверчиви към това отопление заради ширещи се митове за ненадеждността и недостатъците на такава система. Имайки предвид високите цени на електроенергията в последно време, опасенията имат някакво основание. Експерти направиха селекция от подобни слухове и разказаха как стоят нещата в действителност.

1.       Консумира много електроенергия

Пет погрешни твърдения за водното подово отопление

Наблюдава се тенденцията все повече домакинства, на които им предстои ремонт да обмислят възможността за отопляване с водна подова инст...

Това е най-разпространеният мит, който плаши хората и ги отдалечава бързо от идеята за инсталиране на подово отопление. Всъщност, технологията има много разумна консумация на електроенергия, тъй като е оборудвана с термостат. В същото време, повечето подови настилки вършат отлична работа за съхранение на топлината, така че нагревателният елемент най-често е в изключено състояние.

2.       Може да бъдете ударени от ток

При проектирането на подобни системи производителите обръщат повишено внимание на тяхната безопасност, споделят експерти. В устройството за подово отопление само 15% от материалите се използват за отопление, а останалата част се използва за осигуряване на безопасна работа.

3.       Става само за монтаж под плочките

Този мит също не е напълно верен. За да се осигури оптимален топлопренос и повърхностно отопление, подовото отопление с нагревателен кабел в основата, разбира се, е по-добре да се полага под плочките. В същото време, съвременните технологии позволяват да се направи подово отопление под всяко подово покритие - линолеум, паркет или плочки.

Водно подово отопление – предимства и недостатъци на системите

Разнообразни са възможностите, които имат домакинствата за осигуряване на благоприятни условия на живот. На първо място е поддържането ...

4.       Опасност от пожар

При условие на висококачествен монтаж, подовото отопление не е по-застрашено от възникване на пожар от скритото окабеляване. Нагревателният кабел е изолиран, топлоустойчив и незапалим, така че практически няма опасност от пожар.

5.       Вредно заради електромагнитно поле

Подовото отопление е снабдено с вложки от мед и тънко фолио, което позволява екраниране и улавяне на електромагнитно излъчване. При готвене или сушене на косата се генерират не по-малко електромагнитни вълни, отколкото при включено подово отопление.

На практика подовото отопление е удачен вариант, позволяващ развномерно затопляне на всякакви по големина помещения. То е напълно безопасно и няма да ви навърти повече ток от климатика. Достатъчно е да повикате професионалисти за монтажа му и да спазвате условията за правилната му експлоатация през студения сезон.

Крадат парно с подово отопление

Крадците на парно не ощетяват "Топлофикация", а своите съседи, тъй като подадената към блока топлина се разпределя между всички апарт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com