Начините по които котките общуват с нас

19530
Начините по които котките общуват с нас
Снимка: iStock/Guliver

Както всички знаем, котките са много по-озадачаващи от кучетата, когато става въпрос за разбирането им. Освен ако не е време за вечеря и котката ви не седи до празната си купичка с храна, мяукайки силно, може да бъде много трудно да се тълкува това, което вашият котешки приятел се опитва да ви каже.

Мъркането

Повечето от нас разбират мъркането като знак, че котката ни е доволна. Въпреки че това е отчасти вярно, по-точно котката ви мърка, когато ви казва „моля, не спирай това, което правиш“ или „моля те, не си отивай“

Kак да помогнете на котката си в летните горещини

След като вече няколко седмици градусите не падат под 30, животът не само на хората е затруднен. Домашните ни любимци също изпитват огр...

Мяукането

Вярвате или не, котките използват мяукането като метод за комуникация само с хората. Сред котките няма универсален котешки език, с който да си говорят помежду си. Котките мяукат, защото са научили, че това е най-добрият начин да общуват с хората си.

Позиция на опашката

В допълнение към звуците, котките комуникират свободно и чрез езика на тялото. Подобно на кучетата, котките често използват опашките си, за да ни казват как се чувстват. Изправената опашка с отпусната козина показва щастлива котка, докато същата поза с изправена козина се чувства ядосана или уплашена. Ниска, прибрана опашка означава, че вашата котка се чувства тревожна или несигурна, а мятащата се опашка означава, че котката ви е развълнувана или ядосана.

Могат ли котките да лекуват?

От древни времена се говори за способността на котките да лекуват определени болести на своите стопани. Ако имате котка, вероятно сте з...

Мигането

Дългите, бавни мигания, когато сте с котката си означават, че се чувства напълно удобно около вас! Котките правят това с други котки, защото в котешкия свят затварянето на очите пред друг е знак на доверие. По същия начин котките използват бавно мигане като жест на приемане към стопаните си и дори така ви казват: “Обичам те!” В отговор вие можете да им отговаряте по същия начин.

Търкане

Триенето в краката ви е начинът, по който котката ви маркира като негова територия, но може да се интерпретира и като знак, че ви обича. Когато се приберете от дълъг работен ден, триенето срещу вас е начинът на вашата котка да каже „Толкова се радвам да ви видя!“ или "Липсваше ми!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com