Най-интригуващите ЗАБРАНЕНИ за посещение места на света

2488
Най-интригуващите ЗАБРАНЕНИ за посещение места на света
Снимка: Pexels

Ако сте запалени пътешественици, то най-вероятно искате да посетите всяко кътче от планетата. Но всъщност има такива места, които са забранени не само поради пандемичната обстановка последните години, но и защото могат действително да бъдат опасни за живота ни. Ето едни от най-интригуващите:

1. Северен Сентинел

Островът се намира в Бенгалския залив, който може да ви примами с природата си и с разнообразието от морски животни, но всъщност населението му не е никак приятелски настроено. Аборигените са агресивни, изолирани на острова от около 60000 години според учените. Те защитават територията си и нападат всеки, който се доближи до острова. Такъв пример е например обстрелването със стрели по индийски хеликоптер, преминаващ над острова. В близкото минало аборигените убили и няколко изгубени рибари, след което властите забраняват приближаването на чужди заселници до острова.

2. Сюртсей

Островът носи името на герой от скандинавската митология - Сурт, предводител на огнените вулкани. Поводът за това наименование най-вероятно е появата на самия остров - през 1963 г. изригва подводен вулкан на исландска територия, от който се образува нов остров. Площта му е 2.7 кв.м. и това е именно Сюртсей. Тъй като се получава по интригуващ учените начин, той се използва с изследователски и научни цели, като е забранено посещаването му от туристи.

4 места в България със силна енергия

3. Змийският остров

Това е по-познат и известен остров в близост до бразилското крайбрежие. Както може да предположите от името, там ще се сблъскате с безброй змии. На всеки 0.43 кв.м. има около 4000 отровни змии. Те могат да погубят живота ви мигновено, затова и посещението му е забранено от властите.

4. Японският комплекс Ise Grand Shrine

Ise Grand Shrine е японски храмов комплекс, известен със свещената си аура. Там живеят най-високопоставените свещеници и само членовете на императорското семейство имат достъп до комплекса. Още по-интересно е, че до 1945 г. допускането на външни лица било още по-недопустимо. Комплексът е отделен от цивилизацията чрез река Миягава, която носи символиката на граница между свещеното и земното. Тогава на свещениците им е забранено да преминават територията на реката, защото ще омърсят чистотата на мястото.

5. Груинард

Островът е притежание на Великобритания от 1942 г. Насам. Той е купен с една цел - изпробване и тестване на биологични оръжия, сред които е антраксът. Това вещество замърсява околната среда и при разпръсването му води до смърт на населението. През 1980 г. е обявен за едно от най-смъртоносните места, след което започва пречистването му. Учените обаче смятат, че антраксът остава в спорите на почвата стотици години. Именно поради това експертите препоръчват никой да не го посещава или да се заселва там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com