Напитките, които ще подсилят имунитета ни

7533
Напитките, които ще подсилят имунитета ни
Снимка: iStock

За да подобрите функционирането на имунната система, да не страдате от настинки и хрема с настъпването на зимата, препоръчва се пиенето на напитки за нейното повишаване. За да подобри защитните си сили, човешкото тяло произвежда специални молекули – имуноглобулини. Обикновено тялото ни се справя само с възпроизвеждането им, но понякога трябва да му се помогне. В тези случаи се използват полезни и вкусни начини за подобряване на имунитета - напитки от плодове или билки. С тяхна помощ можете не само да укрепите тялото, но и да осигурите пълното функциониране на всички органи и системи.

Чай от шипка

Най-здравословната част от нея са червените плодове, които са чудесни за приготвяне на лечебен чай. Те съдържат много аскорбинова киселина, флавоноиди, танини, които в комбинация спомагат за повишаване на имунитета.

За да приготвите чая, ще ви трябва 1 с. л. шипка и чаша гореща вода. Шипката се залива с вряла вода, загрява се на водна баня за около четвърт час. След това стои най-малко 30 минути. Чаят се пие два пъти дневно след хранене в обем от 100 мл.

Чай от морски зърнастец

По колко чаши чай да пием през зимата?

Чай за закуска, обяд, следобеден чай и вечеря, можете още между и преди лягане... Толкова сме свикнали с тази напитка, че рядко се зами...

Много привърженици на здравословното хранене предпочитат този чай от морски зърнастец, който е в състояние да допълни ежедневната нужда на организма от витамини. Морският зърнастец повишава защитните свойства, помага при настинка и кашлица, подобрява функционирането на горните дихателни пътища. За да приготвите чая, ще ви трябва:

100 г плодове от морски зърнастец;

500 мл вода;

2 супени лъжици л. канела;

мед на вкус.

Чаят от тази билка лекува бързо белия дроб

Алергии, астма, опасни микроорганизми и вдишване на различни замърсители могат да причинят проблеми на горните дихателни пътища. Симпто...

Натрошете плодовете на каша, добавете мед, канела и залейте с вряща вода. Отнема около 5 минути, за да се влеят напитката.

Сок от червена боровинка

Червените боровинки са богати на много полезни вещества, които ви позволяват не само да повишите имунитета, но и да подобрите метаболизма, да изчистите токсините и да предотвратите дефицита на витамини. Ако редовно консумирате чая, тя ще осигури пълноценното функциониране на нервната система.

Една от най-ценните съставки в горските плодове е витамин С. Количеството му е около 15 мг на 100 г ч. боровинки. Освен това те съдържат витамини от група В, микроелементи, аминокиселини и флавоноиди, които са много полезни за организма. Ябълчната, бензоената, лимонената киселини придават характерната киселинност на боровинките, които имат положителен ефект върху защитните сили на организма.

Приготвянето - вземете 0,5 кг червени боровинки, смелете с блендер и прецедете през тензух. Добавете захар, малко вода и го сложете на котлона. След като чая заври, отстрането го от котлона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как се пише: полилей или полюлей?
Как се пише: полилей или полюлей?

Думата се изписва правилно по следния начин - полилей, мн.ч. полилеи. Как се пише: посрещна или посрешна? Примери: Полилеят се люлееше...