Направи тези избори и ще бъдеш по-щастлив

2010
Направи тези избори и ще бъдеш по-щастлив
Снимка: iStock/Guliver

1.Научете се да защитавате личните си граници

Личните граници на всеки човек са набор от норми, морал, навици и ценности, спазването на които го прави щастлив и хармоничен. Всеки се нуждае от психологически лични граници, за да може ясно да усети: къде са вашите нагласи и къде са другите, къде са вашите нужди и къде са нуждите на другите хора.

12 правила на поведение, които ще ни донесат щастие

Всички ние се опитваме да подобряваме себе си: да станем по-добри, по-умни, по-силни, по-щастливи. А пътят към самоусъвършенстването за...

2. Прекарвайте повече време със семейството и приятелите си

Рецептата за щастие на датчаните - най-щастливите хора в света - е съвсем проста: трябва да се опитате да поддържате здравословен баланс между работата и личния живот. 78% от датчаните се срещат поне веднъж седмично с приятели, семейство или колеги извън работа. Срещата с приятели е изпълнена с взаимна загриженост и спокойствие. Това е царство на равенството: никой не обръща внимание на себе си, никой не се опитва да стане основният.

3. Бъдете щедри

Когато помагаме на другите, често изпитваме така наречената помощна еуфория: мозъкът започва да отделя ендорфини, които предизвикват удоволствие. По всичко изглежда, действия, продиктувани от милосърдие, активират същите центрове в мозъка като мислите за шоколада. Приятно топло чувство, изпитано с помощта на другите се обяснява с освобождаването на окситоцин (същият хормон се произвежда в кърмачка). Има благоприятен ефект върху физическото състояние, по-специално предотвратява развитието на възпалителни процеси в сърдечно-съдовата система.

4. Вслушайте се в интуицията си

Тези 6 зодии ще са щастливи през ЮНИ

Месец юни наближава, а с него започват да се прокрадват и мисли за почивки, пътувания, забавления и щастливи дни. Какво повече му е нуж...

Следването на вътрешния си глас и способността да „танцуваш на собствената си музика“ помага да покажеш любов към себе си. Може да не печелите колкото искате. Може би никой няма да знае за вас. Но ще бъдете щастливи. Наистина.

5. Поставете си цели

Поставянето на цели, големи или малки, развива независимото мислене у човека - най-важният компонент на щастливия живот. За да постигнете желаните резултати, трябва да съобразите целите си с природата си.

6. Отговорете си на въпроса "за какво живея?"

За да бъдете щастливи, трябва често да актуализирате информация за себе си, вашите ценности, цели, мечти и планове. Отделете време да останете сами, да помислите, да се помолите и още веднъж да разберете какво знаете за себе си и какво е важно за вас на този етап от живота ви.

6 позитивни нагласи, които ще ви донесат успех във всичко

Винаги, когато мислите ви искат да тръгнат по депресивно-песимистичен път, незабавно се спрете и преминете към положителни мисли. 1. П...

7. Откажете се от деструктивните отношения

Когато човек намери среда, която подкрепя мечтите и ценностите му, растежът и общото му удовлетворение от живота значително се подобряват. Отървете се от контакт с токсични хора.

8. ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ЗДРАВЕТО

Трябва да имате време за почивка, работа и активни спортове, които хармонизират и се наслаждават. Затова намерете вида фитнес, който ще донесе реални ползи както на тялото, така и на душата. Например, отидете да бягате сами, за да изчистите ума си, или намерете студио за разтягане близо до дома си, където се чувствате естетически и физически комфортно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com