Навиците, от които трябва да се отървем, за да сме щастливи

9752
Навиците, от които трябва да се отървем, за да сме щастливи
Снимка: Pixabay.com

Всеки ден ние правим различни неща, които са станали навици или привички. Много често обаче те ни тласкат назад и ни пречат да постигнем успех. Според предприемача Джонатан Чоу те са точно 5 и ще ги изброим в следващите редове. Опитайте се да видите дали ще ги откриете в себе си.

Според експерта по личностно развитие Тони Робинс има само две причини, поради които правим нещо по един и същи начин – за да избегнем болката или защото ни носи удоволствие. Дори някои неща като пропускане на сутрешен крос, изяждане на две парчета торта и други са причина да се чувстваме различно. Всяка една промяна в разписанието на деня ни се отразява. Ето и въпросните 5 неща, които най-вероятно и вие сте правили, но ви пречат.

Навикът да не се спазват обещания

Много от нас спазват обещанията си поети към други хора, но към нас самите не можем. Обещаваме си да отидем на лекар, да посетим фитнеса или да се запишем на курс по чужд език. В момента, когато го вземем имаме някакво облекчение, но с течение на времето не преследваме тази цел.

7 ежедневни навика, които рушат здравето

Когато се разболеем, си даваме сметка, че е имало начини да предотвратим заболяването или поне да намалим страданието. Когато сме здрав...

Оправданието ни е, че често има по-важни неща, но това ни кара да се чувстваме нещастни. Вместо да се оправдавате, направете си подарък всеки път, когато изпълните обещанието поето към себе си. Ако сте отишли на лекар, то си купете нова чанта или нещо друго, което винаги сте искали.

Коригирате будилника

Бутате часовника с 20-30 минути по-напред, за да можете да си доспите. Истината е, че нищо не правите по този начин, освен да загубите най-ползотворната част от деня. Повечето сън не ви зарежда с повече енергия, точно обратното.

Помислете за нещата, които ще направите, ако започнете да ставате по-рано – да потичате, да организирате деня си. Така ще можете да работите без стрес и излишни нерви и ще сте доста по-продуктивни.

Оставете тези вредни навици в старата година, за да е по-успешна и здрава новата

Посрещаме новата година с нови надежда, мечти, обещания – към себе си и към другите, с пожелания за здраве и успех. За част от це...

Навикът да висите в интернет, преди да си легнете

На всеки се случва това да стане, особено в социалните мрежи. С лекота времето отлита и мината полунощ. Специалистите са мнение, че това е носи никаква полза за вас, дори вреди на здравето.

Светлината от монитора пречи на производството на мелатонин – хормонът на съня. Оттам вие трудно заспивате, а когато сте недоспал, то сте склонни и да преяждате, което пък води напълняване. Вместо да гледате в екрана, вземете си книга и почетете за 1-2 часа. Така много по-лесно ще се отпуснете и ще заспите.

Навикът да съжалявате за миналото

На всеки от нас му се е случвало за мисли за миналото и да се увлича в такива мисли. Често сме склони да си представяме какво би било, ако постъпим по различен начин. От такива мисли обаче полза няма. Това как възприемаме собствените си постъпки и ги анализираме, влияе на нашето настояще и бъдеще. Не трябва да се зацикля в миналото.

Вземете нужните поуки и продължете напред. Ако има друга подобна ситуация, то използвайте наученото и постъпете по друг начин.

Откажете се от тези навици, ако искате да запазите доброто си зрение

Доброто зрение идва от природата за повечето хора. Без значение дали сте от тези, основната ви задача е да не нараните очите си. Способ...

Навикът да казваме на всичко „да“

Съвременното ни общество не иска да изпуска предоставените му възможности. Това желание се засили и с пандемията. Искаме да бъдем най-добри в работата си, да бъдем най-добри родители, винаги да сме първи на представленията в театъра и така нататък.

Следим и профилите на приятелите си в социалните мрежи и често се впускаме в нови проекти, просто за да не изпуснем нещо важно от живота си. Истината е, че просто трябва да подредим правилно приоритетите си и да правим това, което не ни прави щастливи. При следващото предложение просто се запитайте дали наистина го искате. Ако отговорът е несигурен, то не се колебайте да откажете и да си останете у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com