Недопустими грешки при изправянето на косата

3170
Недопустими грешки при изправянето на косата
Снимка: PublicDomainPictures / Pixabay

Оформянето на красива и представителна прическа определено може да бъде изнервящо и досадно. В такива ситуации определено топлинният инструмент за оправяне на косата изглежда като най-доброто решение. 

Въпреки това, горещият сешоар или преса могат да причинят сериозни щети на косата. Разбира се, има различни добри инструменти, които се предлагат днес на пазара. Въпреки това, малко или много топлината вреди на косата.

Грешките, които допускаме с косата си и тя става грозна

Много дами се оплакват от изтощение на косата, цъфтящи краища и като цяло загуба на обем. Необяснимо е защо къдриците, които са били бу...

Ако редовно излагате косата си на процедури, това може да доведе до увреждане. В следващите редове ще видите грешките, които най-често се допускат при третирането на косата. Спрете да ги правите, за да запазите косъма си здрав и да се радвате на разнообразни прически.

Пропускате защитата от топлина

Дали от мързел или от просто от несъобразителност, то често момичетата пропускат топлинната защита. Тя обаче е задължителна защита за всички, които обичат да използват топлинни уреди върху косата си. С нея ще можете да предпазите кичурите си и да не разрушите косъма си. Използвайте такава под формата на спрей, тъй като тя се разнася равномерно из цялата коса и се използва лесно.

Не избирате правилния вид инструменти

Друга често срещана грешка при употреба на топлинни уреди е избирането на неподходящи такива за домашни условия. Важно е да разберете спецификата на продукта, да анализирате употребата си и да изберете инструменти за употреба.

От баба знам тези съвети за красота

На пазара днес се предлагат много и различни видове козметични продукти, които се грижат за здравето и красотата на нашата кожа и коса....

Използвате твърде много топлина

Грешка при изправянето на косата е да използвате твърде висока температура, за да оформите прическата си. Не забравяйте обаче, че прекалено високата температура, води до повече щети при правенето на прическата. Затова наблюдението на температурата е от съществено значение, за да имате здрава и красива коса.

Идеалната температура за коса е около 180 градуса. За гъста коса, която не сте подлагали преди на третиране, то можете да използвате температура и до 210 градуса. Всичко над тези градуси е строго непрепоръчително и трябва да се използва само от професионалисти. Запомнете тези неща за в бъдеще, когато отново ще обработвате косата си.

Оформяне на мръсна и мазна коса

Нищо не заменя свежата, туко-що измита коса. Повечето обаче прибягват до пресата или сешоара на втория или третия ден, когато искат да придадат свеж и подреден вид на косата си. Това обаче не винаги е най-доброто решение. Също така, винаги сресвайте косата си, преди да преминете към третирането ѝ, тъй като така ще избегнете накъсването и повреждането.

Как да се грижим за косата през пролетта

Пролетта е любим сезон на много хора, най-вече защото времето се затопля и определено е приятно да излезете на разходка след студените ...

Преди да преминете, към какъвто и да е вид третиране, винаги разплитайте косата си. Също така, важно е да имате чист скалп и коса при оформянето. Ако използвате преса при мръсен скалп или мазна коса, това ще разпространи маслото по краищата и ще придаде нелицеприятен вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Как да отслабнем след поредицата от празници?

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com