Няколко трика, с които да изгоним мухите

19504
Няколко трика, с които да изгоним мухите
Снимка: Pixabay.com

Как да се отървем от мухите? Ето няколко полезни съвета:

Има много начини да се отървете от насекомите във вашия дом, както с помощта на химикали, така и с народни методи. Помислете за най-простите и доказани методи.

Стайни растения

Някои домашни цветя са чудесен начин да се отървете от мухите и да предпазите дома си от нежелани паразити. Само растенията трябва да се стартират предварително, за превантивни цели. Тогава вероятността да получите мухи намалява значително. Кои растения са подходящи:

Домат

Досадните мухи - защо често бягат, когато опитвате да ги ударите?

Муха жужи покрай главата ви и каца наблизо. Грабвате мухоловката или навивате вестник, приближавате се предпазливо и удряте! Но колкот...

Засадете няколко доматени храсти. Две или три саксии са достатъчни и мухите ще изостанат от вас. Доматът, като ярък представител на семейство пасленови, е отровен за тези насекоми.

Папрат

Това красиво растение има декоративна зеленина и освен че помага да се отървете от насекоми, ще украси и интериора.

Здравец

Популярно закрито цвете е едновременно красиво и полезно. Специфичният му аромат отблъсква насекомите. Растението има лечебни свойства, включително помага да се отървете от главоболието.

Човек взривил дома си, преследвайки муха

Възрастен мъж е взривил част от къщата си във Франция, докато се е опитвал да се отърве от досадна муха, предаде BBC. Мъжът, който е н...

Мушкатото също дезинфекцира въздуха в помещенията.

Евкалипт

Бонсай. Растението отлично премахва мухите, почиства въздуха и има много полезни лечебни свойства.

Домашни хартиени панделки с черен пипер. Черен пипер смлян, е страховито оръжие за мухите.

Как да направите ленти по този начин: Пригответе ленти от хартиено тиксо - с дължина около 30 сантиметра. Не използвайте твърде твърда хартия, лъскавата хартия също няма да работи. Можете да използвате листове за тетрадки. Вземете половин чаша мляко, смесете го с две супени лъжици черен пипер и същото количество захар. Загрейте сместа, докато захарта се разтвори напълно. Охладете разтвора и накиснете хартиени ленти в него.

Кръстиха най-малката муха в света на Шварценегер

Американски ентомолози откриха най-миниатюрната муха на Земята и я кръстиха в чест на бившия професионален културист, политика и акть...

Внимание: не е нужно да държите хартията в разтвора дълго време, достатъчно е половин минута. В противен случай хартиените ленти ще се разпаднат. Окачете отровните ленти из стаите Насекомите няма да ги залепят, но лентите ще ги примамят и отровят не по-лошо от отровен спрей.

Вратига - растение с жълти цветя, което расте по пътищата и в гората, е ефективно средство за изгонване на мухи от закрито. Използвали са го и нашите прабаби. Освен това можете да поставите растението във вази без вода.

Сухите цветя също са ефективни - те също могат да се използват като лекарство. Наличието на сухи цветя от вратига във вашия дом дори през зимата ще играе ролята на превантивно средство - а през пролетта няма да се страхувате от насекоми.

Карамфил - тази подправка се използва като възпиращо средство. Трябва да подготвите следното решение: Вземете една чаена лъжичка сух карамфил. Оставете чаша вода да заври в тенджера Поставете карамфила във вряща вода и оставете да къкри 15 минути. Оставете бульона да се охлади Добавете 2 супени лъжици одеколон към отварата. Това решение се използва за избърсване на всички външни рамки на вратите в къщата, первази на прозорци, дограма. Миризмата на карамфил пречи на паразитите дори да се приближат до входа на жилището, камо ли да летят там. Третирането трябва да се повтаря всеки ден, за да се отървете надеждно от насекоми.

Оцет - поради острата и неприятна миризма, оцетът, макар и ефективен, е по-скоро е спешна помощ, отколкото превантивна мярка. Разредете оцета във вода: в размер на 2 супени лъжици оцет на литър вода - и избършете рамките на прозорците с разтвор, както в предишната рецепта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com