Пет етапа, през които минава всяка връзка

2005
Пет етапа, през които минава всяка връзка
Снимка: Pexels

Всяка любовна история е различна, но има някои задължителни елементи, през които минава. Вижте кои са те: 

Етап 1: Увлечение (известен още като Пеперуди в стомаха)

Най-хубавите моменти от започването на влюбването са пеперудите в стомаха. Не можете да заспите, не можете да се концентрирате и най-важното нещо на света е да видите отново този човек. Проучване установи, че 56 процента от хората в стадия на влюбване също отбелязват очевидно нарастване на сексуалното си влечение, което означава, че всичко, което искате да направите, е да бъдете в леглото с новата си любов до зората.

Това обаче може да е твърде добро нещо, особено когато вашата влюбеност ви заслепява за реалността. Множество условия водят до влюбване: силно желание за интимна връзка или сигурност, край на самота или скука. Най-мощният и най-често срещаният източник на влюбване е химията, смес от мозъчни химикали и хормони, които буквално засилват сетивата ни и ни карат да се поддаваме на някого. Шестте основни играчи са допамин, серотонин, норепинефрин, окситоцин, тестостерон и фенилетиламин (PEA). Химията е много възможен фалшив индикатор за трайна връзка.

Важни съвети за етапа на влюбване: Не забравяйте да се приземите в действителност. Никой не е перфектен - нито вие, нито вашият нов партньор. Така че, спрете да мислите за тях като такива. Вместо това, вижте ги такива, каквито са: опорочено човешко същество. Това ще ви помогне да разграничите човека, който смятате, че е, от човека, когото трябва да видите като цяло.

Етап 2: Комфорт (известен още като Сграда)

Комфортният етап е, когато нещата малко се успокоят в тялото ви и вие не сте в мъгла от обожание и преданост. Според проучването се освобождават неврохимикали, които увеличават обема в сърдечния ритъм и зоните на удоволствие. Всъщност учените казват, че тези чувства са наравно с лекарствата от клас А. Изпитвате нещо, наречено „щастливо безпокойство“, а намирането на начин за сън все още е трудно. Фазата на медения месец може да е приключила, но нещата все още не са напълно охладени.

Важни съвети за етапа на комфорта: Тъй като това е етап „между“, при който чувствата на влюбеност са изчезнали, но все още не сте се примирили дали връзката ви има бъдеще, напомнете си, че връзка като това не е устойчиво.

Признаци на сериозната връзка

Трудно е да се провери дали човекът, когото срещаме, мисли сериозно за нас. Много мъже се страхуват от сериозни връзки, защото смятат, ...

Етап 3: Разпит (известен още като Асимилация)

Естествено, ще стигнете до момент, в който вторите да познаете какво се случва. По време на етапа на разпит започвате да се чудите дали нещата са „правилни“. Започвате да се съмнявате дали връзката ви ще продължи или дори този човек е подходящ за вас. Започвате да се питате дали това наистина искате. Можете ли да се видите с този човек на дълги разстояния? По-сериозно ли е, отколкото очаквахте? Имате ли изобщо потенциал за дълготрайна връзка, която ще продължи? Съвместими ли сте на повече от повърхностно ниво?

Независимо дали двойките са водени от химия или силно усещане, че човекът, с когото излизат, наистина изпълнява някои или всичките им най-големи нужди и желания, задачата е да го докажат, за да могат да решат дали това е кой те наистина искат да бъдат техен партньор. 

Важни съвети за етапа на разпит: Етапът на разпит не се отнася до съмнение в себе си, а до опити да разберете кое е подходящо за вас и вашето бъдеще. Така че, от съществено значение е да бъдете на същата страница като вашия партньор. Обсъдете какво искате и двамата, ако вашите ценности се подравняват по този начин и как можете да се справите с всички проблеми, които възникват между вас.

Етап 4: Уязвимост (известна още като Честност)

Четири неща, които помагат когато сме в дълготрайна връзка

Има моменти когато хората в дълготрайни връзки имат нужда от съвет и помощ, за да вървят нещата добре. В тази статия ще разгледаме чети...

Този ​​етап се занимава с концепцията за това как всички се обличаме с най-добрите си лица; чрез социалните медии ние редактираме живота си, както и снимките си, за да изглежда, че всичко е наред, посочва изследването. Всъщност проучването установи, че 15 процента от хората изпитват „чувство на съмнение и повишена уязвимост“, когато се появи честност за това кои са всъщност и всички тези странни странности, които всеки има. Уязвимостта е една от най-важните части на всяка интимна връзка. И тъй като може да изглежда, че рискувате да покажете истинското си аз, нивата на стрес започват да се покачват. Но етапът на уязвимост показва, че вие ​​и вашият партньор сте преминали в сериозна връзка.

Важни съвети за етапа на уязвимост: Не е лесно да изложите както най-добрите, така и най-лошите части от себе си, но това е необходима стъпка в работата на връзката. Да бъдеш уязвим не е лесно, но споделянето на части от себе си, които не искаш другите да виждат, показва на партньора ти, че можеш да влезеш по-дълбоко, да им вярваш и връзката ти да не е повърхностна.

Етап 5: Стабилност

След възходите и паденията, въпросите за вашето бъдеще и преодоляването на страховете ви да се задълбочите заедно, етапът на стабилност е мястото, където всичко си идва на мястото и вие се чувствате в безопасност. Вазопресинът, същият хормон, който се отделя при оргазъм, циркулира около тялото ви и създава силно чувство на привързаност и обвързване. Двойките са много щастливи на този етап, дори ако първоначалният интензитет е изчезнал. Именно тези чувства наистина създават дълготрайна връзка. Някои дори могат да кажат, че това е най-добрият етап от връзката; ако имате късмет, пак имате и пеперудите. Съвсем естествено е да искате да вземете връзката си в нова посока, независимо дали става изключителна, наемате апартамент заедно или дори поемате ангажимента за годеж. Щастливи сте заедно, притесненията от раздялата се разсеяха и очаквате заедно бъдещето.

Важни съвети за етапа на стабилност: Може да се почувствате отегчени в даден момент от този етап. Ето защо е от съществено значение да имате живот извън връзката си, което означава, че животът ви не трябва да се върти само около партньора ви. Освен това намерете начини да добавите вълнение към връзката си. Опитайте нови дейности и правете неща, които ви помагат да поддържате връзка. Ценете приятелството и партньорството, които сте създали, и не го приемайте за даденост. Изразявайте любов всеки ден. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com