Петте най-чести проблема при двойките

3489
Петте най-чести проблема при двойките
Снимка: iStock

1. Комуникация

Ако хората във връзка могат да овладеят комуникацията, ще бъде много по-малко вероятно да изпитат други често срещани проблеми във връзката. Ефективната, честна комуникация е от съществено значение за успеха на връзката. Различните хора общуват по различен начин. Може да мълчите, докато партньорът ви говори. Независимо от вашите стилове на комуникация, взаимоотношенията се нуждаят от ефективна, редовна комуникация, за да процъфтяват като цяло. Може би сте спрели да общувате по начина, по който сте свикнали. За някои двойки всеки разговор е на ръба на конфронтация. Други може да забравят какво трябва да включва комуникацията и колко важна е тя за щастието.

Не ги изпускайте! Тези 4 знака ще преместят планини за вас

С тези красавци определено ще се почувствате като зад каменна стена. 1. Овен Овните винаги действат в полза на сродната си душа. Поня...

2. Аргументи

Ако имате желание да кажете нещо злобно на партньора си, първо се запитайте какво чувствате. Ядосан ли сте? Тъжен ли сте? Наранени ли са чувствата ви? Разочарован ли сте? От какво недоволствате? Отделете време, за да седнете и да обсъдите развиващите се проблеми, преди те да се натрупат и да се превърнат в проблеми или предизвикателства във взаимоотношенията. Изразете себе си мирно, с предвидливост и ниво на поддържано уважение, вместо да кипите от гняв и да избухвате един срещу друг. Нуждаете се от помощ, за да постигнете това? Техниките за терапия на двойки могат да ви помогнат.

3. Да останеш близо

С времето всяка дългосрочна връзка ще се промени. Някои от нещата, което преди са изглеждали най-важни, може да започнат да не ви правят впечатление. Освен това, тъй като нещата във връзката се променят, вие и вашият романтичен партньор също може да се променяте по различни начини, развивайки се като личности. Това не значи, че дългосрочната ви връзка не може да продължи да работи. Просто трябва да положите усилия да прекарате известно време, преоткривайки се един друг. Не е реалистично да се очаква, че хората ще останат същите през целия си живот. Хората остаряват, растат, адаптират се и се променят фундаментално по различни начини от своя житейски опит.

Кавгата сближава двойките

Не се стряскайте от всяка кавга с половинката. Успокойте се, като проверите себе си и чувствата си. Обмислете нещата. Изяснете намерени...

4. Секс и интимност

Много проблеми във връзката са свързани с тези отношения. Запитайте се какво искате сексуално. Бъдете честни и открити със себе си. Насърчете партньора си да направи същото. След това се съберете и обсъдете какво искате и двамата. Уважавайте взаимно желанията и нуждите си. Шансовете са и двамата да бъдете приятно изненадани и развълнувани да направите някои промени в сексуалния си живот. Разбира се, някои сексуални проблеми ще изискват професионална помощ, за да се преодолеят. В някои случаи вие или вашият партньор може да изпитвате страх от интимност, който оказва влияние върху сексуалния ви живот.

5. Изневяра

Ако вашият партньор ви е изневерил, ще трябва сами да решите дали можете да му простите или ще трябва да продължите без него в живота си. Повечето афери обикновено не се случват спонтанно. Изневярата може да дойде и под формата на емоционална измама. Ако искате връзката да оцелее след аферата, и двамата ще трябва да бъдете честни за случилото се и след това да работите заедно, за да разрешите всички основни проблеми. Изневярата боли и може да отнеме години, за да я преодолеете.

Тези 3 зодии ще срещнат перфектната половинка през първата седмица на АВГУСТ

Време е да разкрием пред вас кои са зодиите, които най-накрая ще срещнат перфектната половинка, която ще запълни всяка една празнина и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com