Поставете сол в ъглите на стаята и разберете какво ще се случи

35832
Поставете сол в ъглите на стаята и разберете какво ще се случи
Снимка: mkupiec7 / Pixabay

Усещате ли негативна енергия в дома си? Иска ли ви се да я изчистете, а не знаете как? Поставете малко сол в ъглите на дома си и вижте какво ще се случи. Много народи вярват, че в солта има скрита сила, която елиминира негативната енергия.

Как действа солта?

Според много култури по света солта върши чудеса в дома.

Възстановява мира

Случва ли ви се да полагате много усилия да създадете спокойна обстановка, но винаги без успех? Усещате ли негативни вибрации, които влияят на живота ви по различни начини? Ако отговорът е да, може да напълните стъклена чаша вода и да я поставите в банята. Вярва се, че това ще изчисти негативната енергия и ще възстанови мира и хармонията в живота ви.

Прогонва негативните сили

Солта може да въздейства върху негативните сили. Поставете сол в ъглите на прозореца или до най-често използваните врати. Може да изсипите малко сол на изтривалката или на пода преди да използвате прахосмукачката. Тази сол ще действа като магнит и ще привлече цялата негативна енергия от дома. Друг вариант е да разтворите малко сол във вода и да почистите пода.

Сложете чаша със сол в тоалетната и вижте какво ще се случи

За богатство

Освен че солта отстранява негативната енергия и възстановява мира в дома, вярва се, че привлича богатство. Изсипете малко сол в ъглите на стаята и я оставете там за 2 дни. След това може да я почистите или да я изхвърлите в тоалетната.

За късмет

Вярва се, че ако хвърлите щипка сол през лявото рамо, ще привлечете късмет. Това не трябва да се прави през дясното рамо, защото така се привлича лош късмет. Може да добавите 2 супени лъжици сол във водата, с която се къпите. Изсипването на вода под перваза на прозореца или в ъглите в стаята прогонва лошия късмет от дома.

Почиства дома

Солта е евтин природен продукт, достъпен в целия свят. Тя е отлична алтернатива на повечето почистващи препарати и може да се използва във всички помещения на дома

Кана за кафе

Разтворете една супена лъжица сол във вода, натрошен лед и почистете стъклената кана за кафе. Ледът действа като скраб и отлично почиства петната по каната.

8 знака, че прекалявате със солта

Канал на мивката

Ако каналът на мивката събира мазнина или ако искате да премахнете неприятната миризма, използвайте сол. Изсипете малко сол, разтворена в гореща вода и почистете мивката.

Замърсени тигани

Може да почистите замърсени от мазнина чугунени тигани, като използвате сол. Избършете с кухненска хартия за по-добри резултати.

Хладилник

Ако предпочитате да почиствате хладилника с натурални продукти, солта е добра опция. Смесете малко сол и сода с вода и почистете.

Дървени дъски за рязане

Може да освежите дървените дъски за рязане и да ги направите като нови. Разрежете един лимон на две и го потопете в сол. Търкайте повърхността на дъската все едно използвате гъба. Изплакнете с топла вода и избършете с чиста кърпа.

Сложете торбичка със сол в пералнята и вижте какво ще се случи

Сребърни бижута и прибори

Освежете среброто, като го потопите във вода, в която сте разтворили малко сол. Оставете ги за няколко минути. Ако по тях има петна, направете паста от брашно, сол и оцет и ги търкайте. Така ще почистите петната и ще ги направите отново лъскави. 

За свежи плодове

Някои плодове потъмняват, ако са изложени на открито. Може да предотвратите този процес, като потопите ябълките и крушите в солена вода. Още по-добре, ако предварително ги обелите, потопите в солена вода, изсушите и съхранявате в затворена кутия.

Отстранява неприятната миризма от обувките

Солта абсорбира неприятната миризма от обувките. Изсипете малко сол от вътрешната част на обувките и ги оставете така цяла нощ.

Премахва мухъла

Мухълът у дома е неприятен, но и вреден за здравето. Солта ще ви помогне да се избавите от този проблем в банята. Смесете лимонов сок и сол и търкайте петната от мухъл. Оставете за няколко минути и изплакнете с вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com