Предимства и недостатъци на отворената връзка

3640
Предимства и недостатъци на отворената връзка
Снимка: iStock

Отворената връзка е между двама души, които имат пълна свобода да споделят интимния си живот с други хора. Такъв тип взаимоотношения не са за всеки. Някои я отхвърлят напълно, докато други пък смятат, че това е начинът да се поддържа разнообразието в една връзка и огънят да се разпалва. В следващите редове ще посочим предимствата и недостатъците на този тип отношения.

Предимства на отворената връзка

Едно от най-големите предимства на отворената връзка е разнообразието и отсъствието от всяка скука. Те съществуват, защото можете да бъдете с различни хора. В ума ви не стои идеята, че сте „обречени“ да бъдете само с един човек. Можеш да допълниш липсващото във връзката с взаимодействието на други „външни“ лица.

Други предимства са, че липсват чувства като съмнения, ревност и чувство на притежание на другия. Така отпада нуждата да се криеш, да се чудиш как да се оправдаеш и да отговаряш на нуждите на другия – да си непрекъснато на разположение.

Разбира се, поради тези, а и други особености, може да се каже, че най-ценното преимущество на отворената връзка е самата свобода. Свободата да имаш контрол над времето си, да контактуваш, с когото искаш и да нямаш угризения от това.

5 златни правила за успешна връзка

Недостатъци на отворената връзка

Като всяко нещо и тук има лоши страни. Една от тях е плиткостта на взаимоотношенията. Колкото и да сте близки с партньора си, не можете да стигнете до онази дълбочина, до която бихте могли, ако сте само с един партньор и отдаде цялото си внимание на него.

Този тип отношения разпиляват енергията на посоки. По този начин не можете да свиете гнездо и съответно да създадете здраво семейство.

Рискът от полово предавани болести е още по-голям. Трябва да използвате предпазни средства, за да го сведете до минимум. Просто няма как да имате доверие на другия човек.

Също така тази връзка е нездравословна за отглеждането на децата. Не можете да имате прекалена свобода и в следващия момент да очаквате да развиете стабилни отношения, в които да възпитате деца. Няма как да ги научите на любов, отдаденост и вярност в едни отношения, ако самите вие ги нямате.

Отворените връзки са нещо временно. Те са онези периоди от живота ни, когато просто искаме да се забавляваме, но не и да стане нещо сериозно. Ако искате да стане нещо сериозно и да имате семейство, то този тип взаимоотношения не са за вас. Много трудно бихте могли да минете от едното към другото, затова най-добре потърсете партньор, който е ориентиран към създаване на семейството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com