Продукти, които за жените са афродизиак!

4478
Продукти, които за жените са афродизиак!
Снимка: iStock

За афродизиаците, които са предназначени за мъже и увеличават либидото и потентността на „силния“ пол има обилна информация – достатъчно е да споменем прословутата „виагра“, превърнала се вече в нарицателно. И веднага се появява резонният въпрос: а съществуват ли подобни продукти за жените?

Още в древни времена хората осъзнали, че има храни, които правят сексуалния живот по-ярък и по-богат. Информацията за такива ястия се предава буквално от век на век. Независимо от това, и днес мнозина все още са скептични за ефектите на афродизиаците върху организма. Учените обаче са доказали обратното. Такива продукти наистина увеличават процесите на кръвообращение, ускоряват метаболизма и сърдечните процеси, а ерогенните зони стават по-чувствителни.

Топ 7 на най-мощните афродизиаци

Някои от храните, които консумираме, може да окажат положително влияние върху интимния ни живот. Това се дължи на способността им да ре...

Също така, продуктите-афродизиаци са богати на витамини и антиоксиданти, могат да подобрят имунната система на жената. Те й помагат да се чувства по-добре и по-привлекателна, борят се с признаците на стареене. Ако продуктите имат високо съдържание на витамин С, К и В, тогава спомагат за постепенно избавяне от излишните мазнини. В резултат се повишава нивото на хормоните, чието количество определя нивото на женското либидо. Ако една дама се оплаква от незадоволително либидо, се препоръчва да прибави следните храни в менюто си.

Черен шоколад. Той съдържа допамин, който усилва сексуалното желание. Няколко парченца ще събудят страстта, ще подобрят настроението и ще помогнат на жената да получи удоволствие в леглото.

Ванилия. Естественият екстракт от ванилия или дори само нейният аромат помага за преодоляване на притеснението, за отпускане и разкрепостяване.

Мед. Важно е медът да се използва в натурален вид Той е в състояние да възстанови сексуалната енергия.

Трюфели. Една определено от най-скъпите съставки в съвременното готвене. Затова пък съдържа много феромони, които действат възбуждащо. Феромоните влияят върху областите на мозъка, отговорни за чувствените възприятия на жената.

Разпалете огъня във връзката си

Идва период, когато и най-интересната връзка стига своя застой. Това може да бъде предизвикано не само от изчерпване на заниманията и ф...

Аспержи. Варените аспержи съдържат много минерали и витамини. Те улесняват жената да стимулира своята интимна активност и издръжливост.

Босилек. Пресният босилек (или просто неговият аромат) помага за облекчаване на напрежението, увеличаване на притока на кръв и удължаване на половия акт.

Зехтин. Счита се за един от най-мощните афродизиаци, които усилват сексуалното желание.

Яйца. Пъдпъдъчи или обикновени кокоши яйца са полезни за закуска. Влияят благоприятно на либидото и поддържат нормални нива на хормоните.

Алое. Прясно изцеден сок от алое в комбинация с мед подобрява кръвопотока към тазовите органи, което спомага за активизиране на сексуалното желание при жените.

Много храни имат потенциала да са афродизиаци

Оказва се, че най-простите и най-често срещани храни са афродизиаци. Помагат ли те за решаване на сексуални проблеми, разказва психолог...

Джинджифил. Пресният корен от джинджифил помага на жената да се избави от сексуалната студенина и равнодушие. Организмът ще бъде снабден с енергия и ще се почувства засилено сексуално желание.

Лют пипер и подправки на негова основа. Този пипер съдържа компоненти, които повишават чувствителността на интимните зони.

Авокадо. Прясното авокадо подобрява кръвообращението и насърчава образуването на женски полови хормони.

Целина. Съдържа растителни аналози на мъжките полови хормони, поради което действа възбуждащо на дамите.

Затова, ако жената изпитва проблеми в интимната сфера, свързани с липса на сексуално желание, може би просто трябва да обогати менюто си с някои от тези продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Топ 5 на най-каръшките зодии

Как да преодолеем раздялата и да продължим напред?

Назовете любимата си напитка и ние ще ви разкажем за вашия характер

Мъжете ще тичат след вас, ако имате тези 6 черти на характера

Колко често трябва да миете косата си?

Кои растения у дома са опасни за домашните любимци?

Какви са причините за ранното посивяване на косата?

Защо не можете да засадите папрат близо до къщата си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com