Прогонване на котки само с оцет – възможно ли е?

34451
Прогонване на котки само с оцет – възможно ли е?
Снимка: iStock

Горди, независими, великолепни ловци, котките са сладки създания, който носят любов в домовете ни. Домашните писанки доказано намаляват нивата на стреса, успокояват, подобряват сърдечното здраве, забавляват и избавят от скуката и сивите мисли, пазят имота от гризачи, които не само пренасят болести, но създават и риск от пожари, гризейки кабелите.

Бездомничетата обаче, които нямат вина, че техният дом е улицата, могат да създадат проблеми в дворовете и градините ни с игрите си и използването на почвата като тоалетна, което създава риск за посевите. Може да постъпите благородно, като приберете бездомното котенце или като оформите пространство в дворчето си за него, поставяйки и леген с котешка тоалетна, за да не пакости другаде. Опциите не ви допадат и по една или друга причина не желаете писанките в собствеността ви?

Нараняването на животно не само е акт на безчовечност, но и се преследва и наказва от закона, така че е необходимо да намерите хуманен начин да прогоните мъркащите пухчета от имота ви. Може да потърсите различни опции, но сред най-безвредните и безопасните както за тях, така и за домашните ви животни, децата и за природата е методът за прогонване на котки само с оцет.

Жена, живяла с котки 50 години, разкри най-голямата им тайна

Прогонване на котки само с оцет – всичко за хуманния метод

Известно е, че котките не харесват кисели вкусове и аромати като тези на лимона, портокала, грейпфрута. Може да използвате за хуманно прогонване на котките от двора ви спрей от сока на тези плодове, както и фабричен спрей, но това би коствало повече средства, отколкото ако използвате продукт, който се среща във всяка кухня – оцетът. Оцетът е не само по-изгодното средство, но и се счита за по-ефективно.

Той е и лесен за употреба – готово решение, което не се налага да разреждате с вода, да изстисквате, както е при плодовете, да търсите и купувате от специализираните магазини, както е с предлаганите на пазара фабрични спрейове и репеленти за прогонване на котки. Изгоден, бърз за употреба, евтин и се намира във всяка кухня. Необходимо е само да отсипете от бутилката с оцет в пулверизатор, за да ви е максимално лесно, и да напръскате щедро местата, от които котките влизат в имота ви.

Други предимства освен лесната употреба, ниската цена, достъпността и високата ефективност на оцета са:

  • еко решение, което е безвредно за околната среда,
  • безопасно и нетоксично решение е, което е важно не само за бездомните животни, но и за вашите домашни любимци, които също могат да влезнат в контакт с това средство независимо дали ги пазите,
  • не съдържа химически съставки.

Какво не трябва да ядат котките?

Други хуманни средства, с които да прогоните котките от имота си

  • Преграждане на пътя им – макар да е известно, че котките могат да минават през малки пространства и да се катерят, много по-малко вероятно е да изразходват време и усилия, за да влезнат в двора ви, ако трябва да преминат и преодолеят оградите. Не е невъзможно, но ако няма цел, която да ги привлича – като храна в двора например, то е по-вероятно просто да го подминат. Високи огради, ситни мрежи могат да защитят имота ви много добре.
  • Липса на изкушения – ако не държите храна или отпадъци в двора си, котките няма да има защо да го посещават. Затваряйте плътно големите контейнери и внимателно с барбекюто и храненето на открито – те привличат и много диви животни, които са по-опасни от котките.
  • Хранете домашните си любимци само вътре в дома си. Не оставайте на домашните котки и кучета гранули и особено сочна консервирана храна на открито, за да не привличате и други животни, които неминуемо ще усетят аромата и ще бъдат подканени от него да посетят двора ви.
  • Използвайте обелките и корите от цитрусови плодове, за да държите котките далеч, като ги разпръснете из двора и особено на местата, от които животните влизат във вашата собственост.
  • Посадете в градината или в саксии в двора билки и растения, които котките намират за неприятни и които са известни като отблъскващи ги – лавандула, лимон, мащерка. Това ще редуцира желанието на писаните да ровят в пръста и да използват градината ви като тоалетна или място за игра и сън.

Имаме и друга идея как да нямате бездомни животни в двора си, по-възвишена от тази как да осъществите прогонване на котки само с оцет. Приберете ги в дома си. Няма по-гальовно животно от котката и по-чиста обич от тази на спасено от улицата животинче към спасителя му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com