Психология на хаоса: 3 типа хора, в чиито домове винаги цари хаос

12777
Психология на хаоса: 3 типа хора, в чиито домове винаги цари хаос
Снимка: iStock/Guliver

Има различни причини за поддържане на безпорядък, както добри, така и лоши, но ако това се случва често, няма да е излишно да спрете и да помислите за душевното си състояние.

1. Инфантилна личност

За първи път хората започват да изпитват объркване, когато настъпи пубертетът. Те вече не са деца, но все още не са възрастни, не знаят какво ще стане после, така че е естествено да се объркат и да се стремят да приспособят средата за себе си. Объркването в главите на тийнейджърите е равно на объркването в тяхното жизнено пространство. Така че се опитайте да бъдете снизходителни към това, ако отглеждате тийнейджър.

Реалният живот и множество проучвания показват, че склонността към хаос е много често срещана личностна черта. В някои случаи хората просто не се интересуват от почистването на хаоса, в който живеят. Фактът, че това не ги притеснява, говори, че те просто са свикнали да живеят по този начин. Може това да е заради белези на характера, които са придобили през юношеството и са се запазили в зряла възраст.

Ако домът ви често е РАЗХВЪРЛЯН, това показва какви хора сте

2. Креативна творческа личност

За някои хора подреденият и идеално чист дом може да бъде жизненоважна необходимост, остров на предвидимост в един хаотичен свят. За други такива къщи и апартаменти ще бъдат стерилни, безвкусни и невдъхновяващи. Мнозина са неспокойни в неподредена стая, но други пък са най-креативни в разхвърляна стая. Има много здрави и съзнателни хора, чийто безпорядък показва тяхната изобретателност и креативност.

4 неща, които карат жилището ви да изглежда разхвърляно

3. Човек, страдащ от депресия и други психични проблеми

Понякога нещата са различни. Психологията казва, че хаосът може да е знак, че човек трябва да потърси помощ. Точно както човек, който се стреми да контролира всичко, може да прекара цял ден в почистване на дома си до ослепителна чистота, хората, страдащи от депресия, трудно могат да станат от леглото, камо ли да почистят стаята си. Безпорядъкът и трупането може да са техните механизми за справяне, които са толкова обичайни, че опитът да ги изчистят им причинява психологически стрес.

Когато човек осъзнае, че има проблем, следващата стъпка е да направи първите стъпки към разрешаването му. Основното е да се консултирате с психотерапевт. Специалистът ще ви каже как да направите две важни неща: да почистите стаята и да изчистите ума. Можете да направите това едновременно или едно по едно. Когато започнете да почиствате, можете да разберете, че да се отървете от него е по-трудно, отколкото сте мислили. Помислете за наемане на почистваща услуга. Подреждането на нещата в главата може да бъде по-сериозна задача, но едно с друго е много по-лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com