С този домашен разтвор - реколтата в градината се увеличи многократно

11881
С този домашен разтвор - реколтата в градината се увеличи многократно
Снимка: iStock/Guliver

При всички положения домашният разтвор е за предпочитане на фона на скъпите такива, които се предлагат в магазините. Работата, която те вършат е същата, но колкото и да помагат, все пак това е химическа обработка, а това не е полезно за растенията и нас, като хора.

Разтворът, който ще представим е изцяло натурален. Той може да се използва, както в корените на растенията, така и за пръскане по листата. За него загрейте 38 градуса вода. Тя не трябва да бъде по-гореща, тъй като високите градуси убиват маята. След това разтворете 15 супени лъжици захар и 15 грама мая.

Съвети за по-добра реколта домати

Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация н...

Обемът на съда, който ще използвате, трябва да бъде поне 4 литра. Сместа ще се увеличи двойно при процеса на ферментация. Оставете маята да действа 5-10 часа, като редовно разбърквайте. Най-добре е това да го направите сутринта, за да можете да използвате торта вечерта. Накрая добавете 6 литра чиста престояла вода към сместа и продуктът е готов.

Торът е подходящ за домати и краставици. Краставиците трябва да се торят на 10-12 дни, а останалите зеленчуци на 15 дни. Можете да го използвате за мушкато, но ефектът е най-добър при зеленчуците.

По правило ще ви е необходим по 1 литър за всяко растение. Полейте добре, преди да започнете торенето.

Този разтвор ще предпази растението от различни болести по листата, насекоми и вредители. Ефектът се проявява след около 5 дни на активна употреба. Ще видите положителните резултати по листата, които ще са по-зелени и здрави. Също така, самите растения ще цъфтят повече и ще дават повече плод.

Това е най-сигурният начин за РЕКОРДНА реколта от ягоди

Ягодите са сред най-популярните плодове в градината. Всеки обича да ги похапва с наслада, но не всеки е доволен от реколтата. Сигурни ...

Отново повтаряме, че третирането се случва вечер, преди да залезе слънцето. Разбира се, можете да го направите и рано сутринта. Важно е, да не го правите, когато слънцето е най-силно, защото така рискувате листата да изгорят, а ценните свойства на разтвора да не се използват от растението и самият разтвор да няма ефект. Можете да направите и комбинация с продукти от агро аптека или друг специализиран магазин, но това няма да е необходимо. Ефектът не е толкова бърз, колкото химическите продукти, които веднага действат, но за сметка на това е по-екологичен за околната среда и доста по-достъпен.  Спазвайте точно пропорцията и времето за торене за постигане на максимални и добри резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com