С този трик ще забравите за хлебарките

27364
С този трик ще забравите за хлебарките
Снимка: БГНЕС

Ако хлебарките са се установили в дома ви, в никакъв случай не трябва да оставяте ситуацията да се развие. Те много бързо ще се разпространят не само в апартамента, но и в цялата кооперация. Междувременно върху крачетата им се натрупват плесени, патогенни бактерии и вируси.

Тъй като тези насекоми бързо се адаптират към токсичните вещества, експертите са принудени постоянно да разработват нови начини за борба с тях. Като начало трябва да опитате народни средства - те са по-щадящи от химическите средства и могат да се прилагат в апартаменти с домашни любимци.

12 начина да разкарате хлебарките и мравките от дома си завинаги

Мравки, бълхи и хлебарки са най-честите неканени гости в нашите домове и апартаменти. Разбира се, всички знаем за опасностите, които но...

Борна киселина

Един от най-ефективните и достъпни инструменти. Въпреки факта, че веществото се използва от няколко десетилетия, тя дори действа срещу устойчиви популации, които са развили имунитет към популярни химикали. За разлика от повечето отрови, това вещество не засяга нервната система на хлебарката: корозира стените на храносмилателния тракт.

За борба с хлебарки е по-добре да вземете прах, а не разтвор. Можете просто да третирате первази и други повърхности, където хлебарките се появяват. Но ефектът ще бъде по-голям, ако направите примамка. Смесете няколко супени лъжици прах със суров жълтък и навийте на малки топчета сместа. Остава само да ги поставите в местообитанията на хлебарки.

Можете да добавите ванилин, пудра захар, нишесте, брашно към топките. Хлебарите имат добре развито обоняние. Следователно, колкото по-ароматна е стръвта, толкова повече са шансовете насекомите да опитат.

В малки количества борната киселина не вреди на хората и домашните любимци. Въпреки това се препоръчва отровата да се пипа със защитни ръкавици.

Видове хлебарки и болестите, които пренасят

Няма човек, който да симпатизира точно на тези видове инсекти. Може би само тези, които някога са опитвали ястие с тях, но вероятно сре...

Амоняк

Принципът на действие е прост: хлебарките имат много чувствително обоняние, така че те не понасят остра миризма. Амонякът се използва главно като бариерна защита - за изплашване на насекоми, които мигрират от нечисти съседи.

Смесете чаена лъжичка амоняк с литър вода и избършете первази, мебели, вентилационни решетки, тръби и врати с разтвора. Още по-добре измийте пода с него. Процедурата трябва да се повтаря на всеки два до три дни, докато хлебарки изчезнат напълно.

Не забравяйте, че всякакви манипулации с използването на амоняк трябва да се извършват в плътна медицинска маска и гумени ръкавици.

Миризмата на някои растения също може да помогне - чесън, здравец, маточина, вратига, пелин, евкалипт.

Ето какво може да ви отърве от хлебарките завинаги!

Освен че са "главоболие" за някои домове, хлебарките могат да причинят също и алергична реакция. Там, където преминават, хлебарки остав...

Най-простият капан

Това е добър вариант, ако колонията на насекомите все още не е нараснала.

Всеки дълбок буркан или купа ще ви свърши работа. Намажете вътрешната повърхност с растително масло и поставете малко захар, мед, бисквитки, хляб или плодове на дъното. Надушвайки миризмата на стръвта, хлебарката ще влезе вътре, но поради мазнината няма да може да излезе.

Вместо консерва можете да вземете картон. Покрийте го с двустранно тиксо и поставете нещо вкусно в центъра. Необходимо е да сменяте стръвта на всеки три до четири дни, в противен случай тя ще загуби аромата си и ще престане да привлича хлебарки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com