Среднощен слалом

3684
Среднощен слалом

Как да осветите планината, да оцветите снега с цветни лъчи и да покорите нови върхове, докато слаломирате през нощта?

Отправете се към заснежените склонове на Британска Колумбия и Аляска. Само че първоначално помислете как да закарате там 5 тона оборудване – 4000-ватови прожектори с размер на пералня, генератор, строителни скелета, жици и кабели – на височина 2000 метра.

Изразходвайте месец, за да изчислите мощността и диаметрите на лъчите, тежестта и разхода на гориво, разстоянията с отчитане на релефа на местността. Потърсете квалифицирани осветители и прочие работници.

Тестват робот на NASA под ледовете на Аляска

Една от основните „движещи“ сили на американската космическа агенция NASA е Лабораторията по изучаване на реактивното движ...

Вземете професионални спортисти. Облечете ги в светещи костюми и окачете на гърбовете им раници със светодиоди. Включете камерата. И се надявайте на най-доброто.

Всичко това Ник Уагонър и колегите му от компанията Sweetgrass Productions са направили през пролетта на 2014 година, когато получили възможност да реализират своята мечта – за запечатат нощното си ски спускане. Заедно с шведския спортен, по-точно ски фотограф Оскар Енандер.

"Работата се случи в невероятна местност – разказва Уагонър. – Тук са едни от най-дълбоките снегове на Земята, а времето е едва ли не най-променливото. Много неща можеше да протекат не както трябва."

И имало такива. 11 дни след началото на фотоекспедицията на Аляска, когато най-после всичко било готово за снимките, някъде се попилял един от удължителите. Уагонър трябвало да изпрати хеликоптер на 30 километра, за да получи нов.

В Аляска откриха пирамиди, по-стари от египетските?

Възможно ли е в Аляска да се намират едни от най-старите изкуствени пирамиди, построени от човешка ръка? Много такива форми могат да ...

"Имаше минути, когато се хващах за главата и си казвах: "Провалих се. Откъде ни хрумна, че подобно нещо е възможно?", спомня си той.

На Енандер също не му било лесно. Преди всичко той не можел да използва светкавица, дори мимолетна, за част от секундата можело да провали снимката. А без светкавица е много сложно да се получи ясно изображение. "Главната трудност за мен беше в това мислено да се съсредоточа за снимане в тъмнина", споделя той.

Но в края на краищата мечтата все пак се сбъднала: "Този проект е метафора. Той олицетворява дръзки мисли и показва, че привидно нереалното всъщност е осъществимо", казва Уагонър.

Интересно, колко ли струва сбъдването на тази мечта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com