Средства срещу грип, които са неефективни

5862
Средства срещу грип, които са неефективни
Снимка: iStock/Guliver

Настинката и грипът често са подценявани и хората си мислят, че могат да се справят с тях лесно и без никакви проблеми. Различни методи и лекарства, които се използват за лечението му, изобщо не са ефективни. Преди обаче да ги изброим, трябва да обърнем внимание, че най-важна е хигиената на ръцете ни.

Патогените на вируса могат да останат живи по кожата ни за около 3-4 часа. Поради тази причина е добре да избягвате докосването на носа, устата и очите с мръсни ръце. А ето и общоприетите неефективни средства за грип.

Какво пропускате да приемате в сезона на грипа?

В сезона на грипа е широкоразпространен приемът на витамини, имуностимуланти, чайове и билкови отвари. Известна и доказана е ползата им...

Мента

Ментата се смята, че облекчава болката  в дихателните пътища, помага при запушен нос или настинка. Ароматът ѝ се използва при правенето на различни лекарствени продукти.

Различни проучвания и изследвания показват, че ментата реално няма никакво отношение към вирусните патогени и използването като лекарство е безсмислено. Нито отварата, нито листата, нито смученето на бонбони с мента ще ви помогнат.

Алкохол

Да, по време на вирусни заболявания и настинки трябва да пиете течности, но не и алкохол. Много хора си мислят, че ракията или виното ще помогне за оздравяването, но това не е така.

Истини и митове за настинките и грипа

Как да се храним, за да не се разболеем, струва ли си да ходим в студа и да пием антибиотици при настинка? Всеки има свои собствени от...

Причината е, че алкохолът води до дехидратация на организма и пречи на естествените организми да се справят с инфекцията. Пиенето на повече течности обаче ви хидратира. Вярно, ходите по-често до тоалетната, но именно така тялото се прочиства.

Ехинацея

Това е натурално средство за борба с настинките и вирусите, което отдавна се използва в различни препарати и в холистичната медицина. 

Ехинацея е билка, която често се приема под формата на чай и има за цел да облекчи заболяването на дихателните пътища. Изданието  HowStuffWorks публикува проучване, което показва, че билката има повече плацебо ефект, отколкото наистина да помага.

Цинк

Мира Кожухарова с информация за настъпването на грипния сезон

„Броят на регистрираните заболявания от остри респираторни инфекциие типичен за сезона. В света съществува притеснение, защото т...

Той е важен елемент от диетата ни, както и калцият. Отговаря за зрението, слуха, обонянието и имунната система. Затова и много хора при настинка и грип приемат хранителни добавки с цинк.

Все пак, само цинк няма да ви помогне да се справите с грип или настинка и затова е хубаво да се вземат по-сериозни мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...