Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 4 мита за водката ще ви накарат да ахнете от изумление

21 юли 2021, 18:21 часа

Водката е една от най-популярните спиртни напитки. Неутралният й вкус я превръща в основна съставка на редица коктейли и не само. Много хора предпочитат да я консумират „чиста”. Макар, че е широкоразпространена, за нея има много погрешни схващания.

Нямаме търпение да споделим за част от тях, защото сме сигурни, че това много ще ви изненада.

Ето ги и митовете за водката:

• Руснаците са най-големите почитатели на водката, защото тя не замръзва

Едно от на-погрешните схващания е именно това. Водката има температура на замръзване и тя е около -24°C.

Разбира се, ако поставите бутилка водка във фризера, няма за какво да се притеснявате, тъй като температурите там са около -18°C.

• Русия е родината на спиртната напитка

По този въпрос се водят не малко дебати. Ако трябва да го разглеждаме по документи, то Полша е родината на водката, тъй като в страната по-рано е направена официална регистрация на процеса на производство.

• Водката се използва само като напитка

Грешите! Това питие има множество приложения. Едно от тях е обвързано с почистването на различни повърхности. Много лесно можете да си приготвите разтвор от водка и вода и с него да почистите до блясък стъклата на слънчевите си очила. С тази напитка можете да се отървете от неприятните миризми от материи като вълна.

• Водката е евтин алкохол

Не, това не е вярно. В кварталния супермаркет може и да откриете евтини бутилки с водка, но по света се предлагат и първокласни такива. Съществува „милиардерска водка”, чието стъкло е украсено с камъни Сваровски. Нейната цена е няколко милиона долара, а това със сигурност не е скромна сума, която всеки може да отдели за бутилка алкохол.

Консумирайте водката умерено, защото злоупотребата с алкохола може да се окаже изключително опасна за здравето ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес