Тези неща не се мият с вода

5320
Тези неща не се мият с вода

Всеки дом има неща, които трябва да се чистят без намесата на вода. Разбира се, не говорим само за електрически уреди, газови горелки. Обърнете внимание на още 6 неща, които не трябва да влизат в контакт с вода.

1.            Електрически устройства

Грижи за лаптопа – колко често да го почиствате?

Уморени ли сте от мръсен лаптоп? Запознайте се с подходящи съвети как да почистите вентилатора, екрана и клавиатурата от прах, петна и ...

Плафоните и полилеите се нуждаят от редовно и основно почистване. За да измиете лампата, първо свалете капака. Ако това не е възможно, изключете електричеството в арматурното табло и след това измийте полилея. Разбира се, по-добре е да правите това със сухи материали. Такова почистване ще отнеме повече време, но вашата безопасност и безопасността на вашия дом са от съществено значение.

Изсушете добре изходите със сухи парцали. По време на почистването мнозина ги игнорират съвсем безотговорно, не трябва да правите това.

2.            Газови горелки

Газовите горелки трябва да се почистват без вода. Ако използвате домакински почистващи препарати, те също не трябва да попадат върху горелката. Нанесете почистващата смес върху парцал и избършете повърхността. Така горелката ще издържи по-дълго, а вие ще защитите себе си и вашето домакинство.

3.            Сребро

Домът ни може да заблести от чистота с тези подправки и билки

Много преди появата на съвременните перилни препарати за пране и почистване, бабите ни са успявали  да поддържат успешно чисти дом...

Сребърни изделия, бижута от този метал, месингови изделия трябва да се мият не само с вода. Ако решите просто да ги изплакнете, няма да има ефект, а продуктите постепенно ще загубят своя блясък, привлекателност и ще станат матови.

Можете да купите специални почистващи продукти за такива продукти или да използвате народни рецепти. Можете да намерите начин да почистите среброто с кетчуп. Звучи доста странно, но работи страхотно. В кетчупа има киселина, тя ще премахне не само мръсотията, но и потъмняването. След такова почистване изплакнете всичко и разтрийте старателно със суха кърпа.

4.            Мазилка и тухлена зидария

Шпаклованите повърхности са доста порести, така че не трябва да се мият с вода. Материалът бързо ще поеме влагата и с времето ще започне да се развива мухъл. В процеса на ремонт или строителство повърхностите се обработват с водоотблъскващи средства, те не позволяват този процес да се развие. Ако не сте убедени, че такава работа е извършена, трябва да избягвате контакт на повърхността с вода. За чистене използвайте мека кърпа, четка, можете да купите специални средства за почистване на такъв материал.

5.            Кадифе и велур

Как да почистиш правилно своя LED телевизор

Честото използване на LED телевизионен екран изисква постоянна поддръжка – е, гледането на филми на мръсен екран със сигурност не...

Такива тъкани се използват активно за декорация на дома, те се използват и за тапициране на мебели. Определено не трябва да използвате вода за почистване на велур или кадифе. Минете по повърхността с мека четка, прахосмукачка. За почистване купувайте продукти, предназначени за тези тъкани. В резултат на това, всичко ще бъде чисто без много работа и неприятни петна.

6.            Клавиатура

Мръсната клавиатура е много досадна, за да премахнете частиците мръсотия, използвайте четка за зъби, можете да си купите специална прахосмукачка за клавиатура. Чистенето може да се направи и със сгъстен въздух.

Обърнете внимание на тези трикове и улеснете живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com