Трайно изправяне на косата

7888
Трайно изправяне на косата
Снимка: iStock/Guliver

Красивата коса е здрава, с блясък и отразяваща светлината. Ако вашата е начупена, хвърчаща, без виталност и жизненост и се нуждае от ежедневно използване на стилизанти и преса с цел придаване на подреден и приличен вид, мекота и блясък, може би се нуждаете от трайно решение. Ежедневната употреба на преса не е такова. Тя решава проблема само видимо и за кратко, а в действителност действието ѝ е увреждащо косъма и задълбочаващо лошото състояние и вид на косата в дългосрочен план.

Съществуват няколко метода за трайно изправяне на косата, като с тяхна помощ освен с права коса, която не се нуждае от преса, се сдобивате и със завиден блясък, напомнящ косите на моделите от рекламите.

Трайно изправяне на косата в домашни условия

Дамите, които нямат време и средства да се възползват от процедура за трайно изправяне на косата в салон, могат да се погрижат вкъщи, използвайки комплект за домашна употреба. На пазара са налични различни предложения в различен ценови клас, позволяващи да се насладите на мека, гладка и права коса в домашни условия. Комплектите съдържат обикновено почистващ шампоан и креатинов продукт. Процедурата е лесна и простичка. След измиване с шампоана и изсушаване се нанася креатиновият продукт и се минава косата с преса до пълното ѝ изглаждане. Работете на сектори и тънки кичури и не се притеснявайте да преминете няколко пъти през един и същи кичур.

Трайно изправяне на косата в салон

Процедурата може да подхрани гривата и да е вид терапия за нея, но и да я увреди – това зависи от вида на косата ви и избраната техника.

Креатинова терапия

Подходяща е за коси, които не са твърде фини, изсветлявани и изрусявани. Не се препоръчва на дами, които често третират косата си и използват плувен басейн без шапка на главата си. При дамите с фин косъм процедурата може да увреди механично косата поради високата температура, с която се работи. Те могат да се възползват от козметика с креатин, за да подобрят вида на косата си, без да рискуват здравето ѝ. Цените на тази терапия, която при останалите типове коса е подхранваща и полезна за тях, варират от 300 до над 1000 лв. Преди да направите вложението е важно да знаете и че процедурата трае едва няколко месеца, след което се налага да се повтори. 3-4 пъти годишно е средно необходимостта от креатинова терапия. Не пропускайте и да следвате препоръчителната грижа за  косата след изправяне, която ще ви обясни стилиста, за да запазите резултата максимално дълго.

Приложена професионално, правилно и върху точния тип коса, креатиновата терапия оставя косата бляскава, плътна, права, подредена, устойчива на топлина, студ, влага, предпазена от накъсване, с ускорен растеж и отличен вид.

Японски метод за изправяне на косата

При него се прилагат топлина и химикали. Нарича се още термична реконструкция. Има риск от раздразнение на скалпа, увреждане на косата, както и косопад, ако се прилага на коса, която е третирана – къдрена, боядисвана, изсветлявана. Техниката не е 100% ефективна, поради което е много по-рядко препоръчвана и предпочитана в сравнение с креатиновата терапия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com